DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Binotto: Már nem voltak közösek a céljaink Vettellel

A Ferrari csapatfőnöke szerint ez vezetett ahhoz, hogy hat év után elválnak az útjaik a négyszeres F1-es világbajnokkal. Carlos Sainz viszont erős párost alkothat 2021-től Charles Leclerc-rel.

Kedden jelentette be a Ferrari, hogy Sebastian Vettel a 2020-as szezon végén elhagyja a csapatot, majd két nappal később az is hivatalossá vált, hogy Carlos Sainz érkezik a helyére jövőre. Vettel a csapat közleményében úgy fogalmazott, hogy „már nem volt meg a közös szándék” a folytatásra, így nem az anyagiak, hanem ez vezetett a döntéshez. Mattia Binotto, a maranellóiak F1-es csapatvezetője hasonló gondolatokat fogalmazott meg csütörtökön a modenai Motor Valley Festen:

binotto-vettel-ferrari-2019-dppi



„Lezártunk egy ciklust Sebastiannal. Hat éve dolgozik már a csapatunkban. Csodálom Sebastiant emberként és profi versenyzőként egyaránt, nagyra becsülöm őt” – kezdte Binotto, akinek szavait az Autosport.com szakoldal idézi. „Ezen kívül viszont a világ megváltozott az elmúlt hetekben, és nem is csak gazdasági, hanem technikai és sport szempontból is. Kihívások és akadályok állnak előttünk, amelyeket nehéz lesz leküzdenünk. Lehelyezzük a jövőnk alapjait, és konkrét perspektívát akarunk. Beszéltünk Sebastiannal, és rájöttünk, hogy már nem azonosak a céljaink rövid és hosszú távon egyaránt.”

Binotto természetesen Sainz érkezéséről is véleményt mondott: meggyőződése, hogy a fiatal, de mégis tapasztalt spanyol remek párost fog alkotni a már korábban 2024-ig hosszabbító Charles Leclerc-rel. „Sainz remek szerzemény. Nagyon okos és fiatal, de már öt szezont lehúzott eddig. Erős és megbízható versenyző, aki rengeteg pontot gyűjtött a futamokon, és hiszem, hogy ő egy nagyszerű pilóta számunkra Charles nyers tehetségével párosítva, hogy tovább fejlődhessen és győzhessen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: