DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem számol Ricciardóval a Red Bull

Még akkor sem, ha esetleg Alexander Albon pocsék teljesítményt nyújtana idén, így a Ferrarival is szóba hozott ausztrál szinte biztosan nem térhet vissza korábbi csapatához.

Daniel Ricciardo 2019-ben került a Renault-hoz, ám míg korábban a Red Bullnál több futamot is nyert, a franciák színeiben még a dobogóra sem állhatott fel. Az ausztrál szerződése az idei esztendő végén lejár, ezért sokakban felmerült, hogy esetleg elhagyhatja az egyelőre a pódiumra sem igazán esélyes gárdát – igaz, Cyril Abiteboul csapatfőnök nemrég úgy fogalmazott, hogy mindkét fél úgy érzi, hogy több van a közös kalandjukban, mint amit eddig mutattak.

ricciardo-redbull-2018-1_1



Az egyik opciója lehetne Ricciardónak a Red Bullhoz való visszatérés, ám Helmut Marko, az energiaitalosok ezt gyakorlatilag kizárta a SPORT1-nek adott nyilatkozatával:

„Ha Alex Albon úgy teljesít, mint tavaly – amiben erősen hiszek –, akkor maradni fog. Éppen ezért Ricciardónak szinte semmi esélye. Csak ha Albon valamilyen oknál fogva totálisan összezuhan, akkor fogunk más versenyzőkben gondolkodni, de még ez a kör sem tartalmazza Ricciardót.”

Persze Ricciardónak így sem feltétlenül kell lemondania arról, hogy már 2021-ben újra élcsapatnál versenyezzen, hiszen éppen ma jelentette be a Ferrari, hogy nem hosszabbított szerződést Sebastian Vettellel, és a sajtóhírek épp az ausztrált emlegetik a német egyik fő potenciális utódjaként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: