DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Több van még a Renault–Ricciardo párosban

Cyril Abiteboul csapatvezető szerint mindkét fél úgy érzi, hogy jobb eredményeket tudnának szállítani, mint 2019-ben, éppen ezért az ausztrál 2021-ben is az ő színeiket fogja erősíteni.

Daniel Ricciardo a Red Bullnál eltöltött évek után 2019-ben érkezett meg a Renault-hoz, amelynek színeiben azonban a negyedik hely volt a legjobbja, azaz a korábbi győzelmei után még a dobogóra sem tudott felállni. Éppen ezért sokan úgy vélik, az ausztrál jövőre már nem a franciákat fogja erősíteni – állítólag ő az egyik fő jelölt például Sebastian Vettel helyére a Ferrarinál a német esetleges távozása esetére –, Cyril Abiteboul szerint azonban jó esély van rá, hogy Ricciardo maradni fog velük:

ricciardo-renault-teszt-dppi



„Tényleg úgy érezzük, hogy ez a közös utazás többet tartogat magában, mint tartogatott tavaly” – idézi a Renault csapatvezetőjét a formula1.com honlap. „Mindannyian tudjuk, hogy az előző éveket vegyes érzelmekkel és eredményekkel zártuk. Úgy érezzük, jobban teljesíthetünk, ezért érezzük azt közösen, hogy többet is kell elérnünk. Hogy ez szerződéshosszabbítást fog-e eredményezni, az idő eldönti. Egyértelmű, hogy közös az étvágyunk, ha jól értem a dolgokat.”

Abiteboul arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány ugyan megcsúsztatta az egyeztetéseket, de azok már zajlanak: „Egy normál szezonban május-június környékén kezdjük meg az egyeztetéseket. Bizonyos fokig viszont ez egy nem szokványos évad. Rengeteg dolgot el kellett halasztani, de ezzel együtt is tervezzük a jövőt, szóval ezek kapcsán is történnek dolgok a háttérben Daniellel és másokkal. Nem akarjuk kétségbeesetten meghozni az elhatározást, de az nyilvánvaló, hogy tervezgetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: