DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Olasz sajtó: Nemet mondott Vettel a Ferrari ajánlatára, három jelölt van a helyére

Csökkentett fizetéssel egy évre kínált új szerződést Sebastian Vettelnek a Ferrari, ő azonban visszautasította. Ez természetesen még nem a tárgyalás vége, de a lap tudja, kiket fognak hívni Maranellóból, ha nem sikerül megegyezni.

Sebastian Vettel szerződése lejár a 2020-as szezon végén: nem kérdés, hogy a Ferrari hosszabbítani szeretne a némettel, az viszont már vita tárgya, hogy milyen feltételek mellett. Négyszeres világbajnokként Vettel sztárnak kijáró fizetésért csatlakozott a Red Bulltól 2015-ben, jelenleg 40 millió dollárra becsülik éves bérét, míg csapattársának, Charles Leclerc-nek öt évre szóló új szerződése is csak 10 millió dollárt fizet egy szezonban. A két pilóta hasonlóan teljesít, így érthető, hogy a csapat nem akar ennyivel többet kiadni Vettelre.

A másik változó az egyezség időtartama. A múlt héten adott interjújában Vettel arra célzott, szeretne több évre maradni az istállónál: „A múltban általában mindig hároméves szerződéseket írtam alá. Tudom, hogy az egyik legtapasztaltabb Formula-1-es versenyző vagyok, de nem a legöregebb, és tudtommal korhatár sincsen” – mondta akkor a német.



Az olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport arról ír, hogy a Ferrari megtette Vettelnek az első ajánlatot: ez 12 millió euróról szól – azaz Leclerc-éhez hasonló régióban mozgó fizetésről – és mindössze egy évre. Az újság szerint Vettel két szezonhoz ragaszkodik, ezért nemet mondott a tervezetre.

Vettel visszautasítása természetesen csak a jelenlegi ajánlatra vonatkozik, a Ferrari valószínűleg változtatni fog a feltételeken – azaz nincs arról szó, hogy a mostani nem megpecsételi sorsát a csapatnál. A Scuderiának mindenesetre vannak B tervei, ha végül nem jönne létre egyezség.

A Gazzetta információi szerint hárman is esélyesek: a csapattal számtalanszor szóba hozott Daniel Ricciardo, a középmezőnyben remeklő Carlos Sainz, valamint az istálló korábbi tartalékpilótája, Antonio Giovinazzi. A Renault, a McLaren és az Alfa Romeo versenyzőjének szerződése is lejár 2020 végén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: