DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Csökkentik Vettel fizetését is, de nem fogja elárulni, mennyivel

Nem fog beszélni róla, mert nem akarja azzal fényezni magát, mekkora összegről mondott le. Következő szerződéséről is tárgyal a Ferrarival, jó eséllyel az első futam előtt megkötheti.

A Formula-1-es mezőny jelentős hányadáról ismert, hogy lemondtak fizetésük egy részéről, így segítve csapatukat a küzdelmes gazdasági helyzetben. A McLaren, a Haas, de a Ferrari versenyzői is így tettek. Sebastian Vettel – aki egyúttal 2020 végén lejáró szerződése meghosszabbításáról is tárgyal – egyelőre egyeztet csapatával a csökkentés mértékéről.

„Ez is olyasvalami, amiről beszélek a csapattal. Nem tudjuk egyelőre, hogyan fog kinézni a szezon, mikor fog elkezdődni, mennyi verseny, hogyan lesz” – mondta a Motorsport.com-nak Vettel, aztán leszögezte, bármekkora összegről is mondjon le, nem fogja világgá kürtölni. „Az ilyen döntéseket mindig is a csapat és magam között tartottam, és ez most sem lesz másként. Nem fogom ezt felhozni, hogy a rólam kialakult képet fényezzem. Szerintem a múltban sikerült csendben tartanom a döntéseim, és ez most sem fog különbözni.”

 



Az összeg annak függvényében alakul, milyen hosszú lesz a szezon: „Azon múlik, hogy öt versenyünk lesz, tíz, 15 vagy egy sem. Jelenleg nyilvánvalóan úgy látom, nagyon súlyos helyzetben van a Formula-1, sok egyeztetés folyik a jövőről. Mi most a helyes és gazdaságos teendő? Várjuk meg, milyen típusú szezonunk lesz.”

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a német marad a Ferrari kötelékében 2021-ben is. Olasz sajtóhírek szerint április végéig kell kimondani a végszót, és ő is arról beszél, hogy a szezon első versenyére már jövője tudatában érkezhet meg:

„Azon múlik, mikor lesz az első futam. Nagy esély van arra, hogy már azelőtt döntést hozunk, mert pillanatnyilag úgy tűnik, nem lesz futam júniusnál vagy akár júliusnál korábban” – olvasható a Formula1.com-on. Adja magát a következő kérdés is, hogy hány szezonra szól majd az egyezség. „Az időtartamról nem tudok mit mondani. A múltban általában mindig hároméves szerződéseket írtam alá. Tudom, hogy az egyik legtapasztaltabb Formula-1-es versenyző vagyok, de nem a legöregebb, és tudtommal korhatár sincsen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: