DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Norris: Nem old meg mindent a Mercedes-motor

Várja a jövő évi erőforrásváltást a McLaren brit pilótája, de azzal is tisztában van, hogy önmagában a Mercedes hajtásláncának beépítése nem fogja az élmezőnybe repíteni a wokingiakat.

2021-ben ismét motorszállítót vált a McLaren: három év után szakítanak a Renault-val, és visszatérnek a Mercedeshez, amellyel 2014-ig álltak partnerségben. Mivel a Mercedes erőforrása a Ferrariéval együtt az etalont jelenti a Formula-1-ben pillanatnyilag, a Renault-hoz képest pedig valóban óriási a különbség, sokan arra számítanak, hogy a wokingi alakulat végre újra régi fényében tündökölhet majd – igaz, eredetileg az átfogó szabályváltozásokkal együtt érkezett volna a Mercedes-motor, annak 2022-re halasztásával viszont ez a kettő jelentős módosulás nem fog egybeesni.

norris-mercedes-dppi



A második F1-es idényére készülő Lando Norris azonban igyekezett csillapítani az elvárásokat: „Ez olyasmi, amit már várunk. Hisszük, hogy ez pluszt fog jelenteni, és segíteni fog abban nekünk, hogy előbbre lépjünk, de ez nem lesz minden” – nyilatkozta a GPToday-nek a fiatal brit, aki szerint más területeken is javulniuk kell ahhoz, hogy előbbre lépjenek a rangsorban:

„Rengeteg időt kell még nyernünk magával a karosszériával is, nem csak a motorra kell hagyatkoznunk. Szóval segítséget és előrelépést jelent, de nagyon sok minden mástól is függ a Formula-1-ben, hogy gyorsan megy-e az autó, és ez csak a százezer dolog egyike. Szóval várjuk már, és egyértelműen segíteni fog nekünk, ezért le kell tudnunk az idei évet, és a lehető legkeményebben dolgozni a következő szezonra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: