DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sajtó: Vettel új ajánlatot kapott a Ferraritól

Miután a csupán egy évre szóló szerződést elutasította, a négyszeres világbajnok máris megkapta az újabb, kedvezőbb feltételeket a csapattól – erről szólnak az olasz és német hírek, a brit újságírók szerint azonban az egész kitaláció.

A korábbi, Olaszországból érkező hírek arról szóltak, hogy Sebastian Vettel visszautasította az első szerződésajánlatot, amelyet a Ferraritól kapott. A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint a Scuderia csak egy évre hosszabbított volna a némettel, jelentősen, a jelenlegi körülbelül 30 millió euróról 12 millióra csökkentett fizetéssel. A négyszeres világbajnok ezt nem tartotta elfogadhatónak – ő több évre kötelezné el magát, hasonlóan a múlthoz –, ezért nemet mondott az ajánlatra.



Két hét elteltével a Ferrari újabb szerződéstervezetet mutatott Vettelnek. A Gazzetta és a német F1 Insider információi szerint az újabb kontraktus ugyancsak 12 millió euróról – Charles Leclerc-éhez hasonló bérről – szól, ám két szezonra, 2021-re és 2022-re.

Ettől eltérő hírek érkeznek viszont a brit szaksajtóból. A Sky Sports riportere, Craig Slater információi arról szólnak, valójában Vettel még nem kapott ajánlatot. A Motor Sport Magazine szerzője, Mark Hughes pedig úgy gondolja, a téves információkkal a felek manipulálják a sajtót: a Ferrari az olasz hírekkel igyekszik döntésre sarkallni Vettelt.

Hughes arról is ír, hogy bár a szerződésben nem fog szerepelni a német státusza, gyakorlatilag Vettelt második számúvá fokoznák le a 2024-ig aláíró Charles Leclerc mellett. akire a jövőben építkeznének: a fő dilemmát az jelenti számára, beleegyezzen-e abba, hogy többé nem ő lesz az istálló sztárpilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: