DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sajtó: Vettel még nem kapott konkrét ajánlatot

Bár korábban arról szóltak a híresztelések, hogy a német már egyet vissza is utasított, most úgy hírlik, hogy még sem a fizetés, sem a szerződés időtartama kapcsán nem tett ajánlatot neki a Ferrari.

Hetek óta Sebastian Vettel jövője jelenti az egyik legfőbb beszédtémát Formula-1-es berkekben, hiszen míg Charles Leclerc egészen 2024-ig aláírt a Ferrarival, a német hosszabbítása továbbra is várat magára. Az olasz sajtó, mindekelőtt a Sky Sports Italia korábban arról adott hírt, hogy értesüléseik szerint a maranellóiak egyéves szerződést ajánlottak a négyszeres világbajnoknak jelentős fizetéscsökkentés kíséretében, ezt azonban a pilóta visszautasította.

vettel-ferrari-2020



Most azonban a Sky Sports brit kiadása arról számolt be, hogy ők tudják, hogy a Ferrari még semmilyen konkrét ajánlatot nem tett le Vettel elé. Craig Slater riporter így beszélt erről a csatorna The F1 Show című műsorában:

„Arról szóltak a hírek, hogy egyéves szerződést ajánlottak neki a jelenlegi kontraktusában szereplő fizetés harmadáért, nagyjából 10-12 millió euróért. De nekem azt mondták, hogy még nem tettek konkrét ajánlatot Sebastian elé, sem a várható pénzt, sem a szerződésének időtartamát illetően. Minden opció nyitott még Sebastiannal a Ferrarinál.”

Akárhogy is állnak az egyeztetések a felek között, az olasz sajtóban már azt is tudni vélik, hogy a Daniel Ricciardo, Carlos Sainz, Antonio Giovinazzi trióból kerülhet ki a helyettes, amennyiben nem sikerül megállapodni Vettellel. A német opciói között pedig eddig a McLaren, valamint a Mercedes merült fel – utóbbi kapcsán egy cserét sem zártak ki Lewis Hamiltonnal a találgatások.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: