DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Miért ilyen a Hamilton-Wolff kapcsolat?

A két érintett beszélt a kettejük között meglévő különleges viszonyról, ami már bőven több egy egyszerű főnök-beosztott kapcsolatnál. Nagyon hasonló a személyiségük.

Különleges kapcsolat alakult ki az évek folyamán Lewis Hamilton és Toto Wolff között. A Mercedes vezére pontosan tudja, hogy hogyan kell bánni a most már hatszoros világbajnokká avanzsáló pilótával, de Hamilton is kötődik főnökéhez - éppen ezért nehéz azt elképzelni, hogy ha egyikük marad az istállónál, akkor a másik távozik. Ez a páros Martin Brundle-lel beszélgetett több dologról is, de külön kiemelték kettejük viszonyát.

"Olyanok voltunk, mint két mágnes, vonzottuk egymást. Nekem arra volt szükségem, amit Toto csinált a csapattal, neki pedig arra, amit én csináltam az autóban" - idézi Hamilton szavait a Sky Sports. "Nagyon hasonló a személyiségünk, mindketten makacsak vagyunk és nagy erő hajt minket. A célom az, hogy nyerjek és ki kell találnom, hogy ehhez kik kellenek. Ezt csinálja Toto" - tette hozzá a brit, aki szerint kollégák és barátok is főnökével.

hamiwolfi



"Megvan közöttünk az alapvető bizalom. A csapatnak szüksége van Lewisra, neki pedig a csapatra" - fűzte hozzá Wolff. "A kommunikáció nagyon fontos. Manapság ha bármilyen gond adódik, felvesszük a telefont és megoldjuk." Hamilton azt is elmondta, hogy ő érzi, hogy ha Wolffnak rossz kedve van, vagy valami zavarja és ilyenkor megpróbálja felvidítani, de ez fordítva is igaz - egy-egy jól eltalált üzenettel igyekeznek javítani a másik kedélyállapotán. "Ezt csinálják a csapattársak" - mondta Hamilton. (arról nem beszélt, hogy Bottasnak is küldözget-e ilyeneket)

"Hogy vannak-e nézeteltéréseink? Persze, hogy vannak, de sosem vesztünk össze igazán, vagy ilyesmi. Csak mindig nagyon nyíltak vagyunk egymással, ha tetszik, ha nem. Szerintem a kapcsolatunk ettől ennyire egészséges" - tette hozzá Wolff.

Ami Hamilton maradását, vagy akár Wolff maradását illeti 2020 után: "Beszéltünk a céljainkról, a terveinkről, az elkötelezettségeinkről, meg ezekről és nem érzem úgy, hogy siettetni kéne a dolgot" - magyarázta Hamilton. Új szerződése egyiküknek sincs még, Hamilton mindenesetre a Ferrarinál magasabb polcra teszi a Mercedest...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: