DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Hamilton: Ezért jobb a Mercedes a Ferrarinál

A hatszoros F1-es világbajnok elmondta, hogy mi teszi különlegessé a Mercedest és hogy miért érdekes, de hosszabb távon kevésbé vonzó számára a legendás maranellói istálló.

Az utóbbi hónapokban többször is felmerült, hogy Lewis Hamilton akár a Ferrarihoz is szerződhet 2021-re, az esetlegesen távozó Sebastian Vettel helyére, de az érintettek ezt azóta azért többször is cáfolták már. Most Hamilton a Sky Sporsnak beszélt arról, hogy miért vonzó (természetesen) a Scuderia, de arról is, hogy miért áll hozzá mégis közelebb a Mercedes-érzés.

hamwhy



"Szerintem ez inkább egy rövidtávú dolog (a Ferrari). Ha megnézzük a pilótákat, akik a Ferrarinál vezettek... természetesen ez egy hihetetlen csapat, az autó pedig mindig gyönyörű vörös. Nekem a sisakomon is van vörös, ez a szenvedély, a szerelem, vagy bármi, amit mondani akarunk, annak a színe" - reagált Hamilton Martin Brundle azon felvetésére, hogy mit gondol a Ferrarihoz szerződésről.

"Viszont az, ami a Mercedes tett minden versenyzőjéért... még Sir Stirling Moss is továbbra is a csapat tagja volt. Díjazzák őket, értékelik őket és aki itt versenyez, az egy örökség részévé válik, egyúttal élete végéig tartó partnerré. Szerintem ez rendkívül rokonszenves dolog" - mondta el, hogy miért tartja mégis jobbnak a Mercedest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: