DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hivatalos: Nézők nélkül rendezik a Magyar Nagydíjat

Sajnos beigazolódott számos rajongó félelme: a Hungaroring Sport Zrt. ma bejelentette, hogy soha nem látott módon nézők nélkül rendezik meg az idei Magyar Nagydíjat.

Magyarország kormányának tegnapi bejelentése nyomán vetült árnyék az idei Magyar Nagydíj eseményére, miután közölték, hogy hazánkban augusztus 15-ig tilos lesz az 500 főnél nagyobb rendezvények lebonyolítása. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója erre reagálva még aznap este interjút adott az M1 csatornáján, amiben elárulta, a kormánnyal közösen azon dolgoznak, hogy az intézkedés ellenére a verseny megvalósulhasson. Ma a pálya hivatalosan megerősítette, hogy erre kompromisszumok árán, de sikerült megoldást találni.

hungpurs



Ennek megfelelően a 35. Magyar Nagydíj helyszíne a történelem során először zárt kapuk mögött fogadja majd a Formula-1 mezőnyét. A közlemény hangvételéből érezhető, mekkora áldozat ez a pálya részéről, ám a szervezők szerint ez még mindig jobb megoldás, mintha egyáltalán nem rendeznének futamot. Természetesen nem feledkeznek meg azokról, akik már korábban megvásárolták a jegyüket az idei viadalra. Nekik lehetőségük lesz ezeket átvinni a 2021-es szezonban tartandó hungaroringi futamra, de vissza is válthatják azt.

Mivel a jelenlegi helyzet a hazai illetékeseket is váratlanul érte, ezért minden érintett türelmét kérik. További információk később várhatóak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: