DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Zárt kapus lesz a Magyar Nagydíj – ha lesz

A Hungaroring vezérigazgatója, Gyulay Zsolt szerint eldöntött tény, hogy az idei magyar futam nézők nélkül zajlik. A verseny időpontja és körülményei bizonytalanok, de a kormány támogatja a nagydíjat.

A kormány új járványügyi döntése alapján augusztus 15-ig nem lehet 500 főnél nagyobb létszámú rendezvényt tartani. Az autósport közössége a hír hallatán rögtön a Magyar Nagydíjra asszociált, amely egyes nem hivatalos hírek alapján épp az augusztus 15-16-i hétvégére eshet.

A találgatás mindjárt beindult: közönség nélkül zajlik a verseny, egyáltalán megtartják a 2020-as futamot a Hungaroringen, hiszen az F1-es paddock létszáma önmagában az 500 fő többszöröse? Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az M1-en adott választ a felmerült kérdésekre:

„Naponta, kétnaponta egyeztetünk a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Mediával, de minden futam esetében az az alaphelyzet, hogy az adott ország kormányának döntéseihez kell alkalmazkodni, a versenyhétvégék lebonyolítása mindenhol attól függ, hogy ott milyen a járványhelyzet” – idézi Gyulayt az MTI.



„A mai nap folyamán egyeztettem Palkovics László miniszter úrral, aki az autó- és motorsportért felelős kormánybiztos, és ő megerősítette, hogy a magyar kormány is szeretné, ha lenne a Hungaroringen Forma-1-es futam, de a rendezés protokollja kidolgozás alatt van” – folytatta Gyulay Zsolt.

Hozzátette, bízik abban, hogy Mogyoródon lehet majd F1-es futamot rendezni, „de hogy mikor és milyen körülmények között, az még teljesen bizonytalan.” Elmondta azt is, „eldöntött tényként kell kezelni”, hogy ha lesz is az idén Forma-1-es Magyar Nagydíj, azt csak zárt kapuk mögött lehet majd megrendezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: