DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ocon: Idén nem lesz szabad kiesni

A szokásosnál kevesebb futam azt jelenti, hogy a nullázások jobban megbosszulják magukat a középmezőnyben. Esteban Ocon szerint egy 10 fordulóból álló szezon is teljes értékűnek lesz tekinthető.

Az eredetileg Formula-1 történetében leghosszabbnak tervezett, 22 fordulóból álló 2020-as szezon sok év óta a legrövidebb lesz: a sportág vezetése jó ideje 15-18 futamról beszél célként, és a német sajtóban közzétett, kiszivárgott versenynaptár is 17 állomást jelez. Ez azt jelenti, minden kiesés nagyobb súllyal esik latba.

„Nem lesznek jokerek, nem lesz helye a kieséseknek” – beszélt a nullázásokról Esteban Ocon, aki a Renault színeiben a középmezőny mindig kiélezett csatáira készül. „Nagyon fontos lesz, hogy célba érjünk minden futamon, megszerezzük az összes elérhető pontot és eljussunk a leintésig.”

 



Sebastian Vettelhez hasonlóan Ocon is úgy gondolja, a megszokottnál rövidebb szezon sem csökkenti a bajnoki cím és többi helyezés értékét:

„Minél több versenyt tudunk teljesíteni, annál jobb a bajnokság számára. De egyetértek abban, hogy jó tíz versennyel is érvényes lenne, ha annyit teljesíteni tudunk, vagy többet. Ennyi verseny elég, a feltételek mindenki számára ugyanazok, hogy eldöntsék, ki a legjobb a végén és ki nem az. Amíg tudunk versenyezni, addig én boldog vagyok” – mondta Ocon, aki azért is várhatja türelmetlenül a szezon első versenyét, jelen állás szerint a júliusi Osztrák Nagydíjat, mert utoljára 2018-ban állt rajthoz nagydíjon, visszatérését késlelteti a szezon csúszása.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: