DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Vettel: Mindegy, hogy hány futam lesz

A Ferrari pilótája szerint a bajnokság menetén, az egész lényegén semmit sem változtat az, hogy idén valószínűleg kevesebb futamot kell majd teljesíteni a tervezettnél.

Sebastian Vettel szerint a futamok száma nem befolyásolja a bajnokság értékét - a Ferrari négyszeres világbajnoka arra reagálva mondta ezt, hogy az idei szezon minden bizonnyal jóval kevesebb versenyből fog majd állni. Vettel azt mondja, hogy régen alaphelyzetben is kevesebb futamot kellett teljesíteni, a feladat pedig most is mindenki számára ugyanaz lesz.

vet5



"Régebben kevesebb futam volt, most több, de nem hiszem, hogy ez nagy különbséget jelent" - idézi Vettel szavait a planetf1.com. "A szezon az szezon, mindegy, hogy tíz, tizenöt, húsz, vagy huszonöt futamból áll. Mindenképp az a cél, hogy a legkiegyensúlyozottabbak legyünk. Persze a kevesebb futammal az egyes versenyek fontossága megnő, de a bajnokság akkor is bajnokság lesz" - magyarázta.

"Ez továbbra is hosszú szezon és azon belül minden egyes versenyhétvége is hosszú. Még mindig nagyon sok mindent kell majd jól csinálni. Jelenleg szerintem senki nem tudja, hogy mit várjon az évtől, az idénytől, lehet, hogy átnyúlik majd a szezon a következő évre is. Nem tudom. Sok ötlet merül fel, sok lehetőség elképzelhető, de türelmesnek kell lennünk és várnunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: