DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Megtartaná Vettelt a Ferrari exelnöke

Luca di Montezemolo szerint a négyszeres világbajnok még mindig nagyon gyors, és a jelenléte Charles Leclerc számára is hasznos, mivel a monacói még nem erősítette meg élmenői státuszát.

Miközben Charles Leclerc már hónapokkal ezelőtt hosszú távú szerződést írt alá a Ferrarival, a csapattárs Sebastian Vettel sorsa továbbra is kérdőjeles: sajtóhírek szerint a német első körben visszautasította a maranellóiak egyéves, jelentősen kisebb fizetéssel járó ajánlatát. Állítólag már három jelölt is van a négyszeres világbajnok helyére, a Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo ugyanakkor ragaszkodna Vettelhez – amikor az olasz újságíró, Leo Turrini arról kérdezte, hogy megtartaná-e őt, így felelt:

vettel-teszt-barcelona-ferrari-1



„Igen, mert Seb még mindig nagyon gyors. Óriási tapasztalata van, és nem hiszem, hogy krízisben lenne a motivációját illetően. A jelenléte ráadásul Leclerc számára is hasznos lehet, aki roppant tehetséges, de még meg kell erősítenie a helyét az élmenők között egyetlen nagyszerű idény után. Sokkal nagyobb lesz a nyomás Leclerc-en.”

Montezemolo arról is beszélt, hogy akárhány versenyből is fog állni a 2020-as évad, a végső győztes megérdemelten hódítja majd el a vb-címet, ráadásul a neve sokkal tovább fog fennmaradni a rendkívüli körülményeknek köszönhetően:

„Bárki is nyer, méltó világbajnok lesz. Ez egy olyan szezon lesz, amely bevonul a történelembe, épp annak egyedisége miatt. Remélem, újra felbőghetnek a motorok, de ugyanaz a helyzet, mint a Serie A-ban: csak akkor indulhat újra, ha az már biztonságos, és persze zárt kapuk mögött. Hosszú ideig ilyen lesz a sportesemények látványa, attól tartok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: