DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ralf Schumacher: Ha a Ferrari nem enged, menjenek is

Az egykori F1-es unalmasnak és dühítőnek tartja, hogy az olaszok megint felhozták a kilépés lehetőségét. Ő nemhogy 145 millió dollárnál, hanem 100 alatt húzná meg a vonalat.

Az előző hét nagy visszhangot okozó témája Mattia Binotto csapatfőnök nyilatkozta volt a költségvetési limitről: a Ferrari nem támogatja 145 millió dolláros szintet, ami arra kényszerítheti a céget, hogy alkalmazottai védelmében inkább más sorozatokban próbáljon érvényesülni. A Scuderia sajtóközleményben próbált szépíteni, Zak Brown, a McLaren vezetője ízekre szedte Binotto érveit, most pedig Ralf Schumacher beszélt arról, „unalmas és dühítő” az olaszok újabb kiszállásra utaló célzása.

 



„Bizonytalan jövő áll előttünk, még a nagy csapatok is meg fogni kérdőjelezni mindent. A Formula-1 jelenleg túlontúl drága. Ha a Ferrari nem hajlandó visszavágni a költségeket, akkor inkább menjenek is” – mondta a német Skynak a korábbi Formula-1-es versenyző Ralf Schumacher. Szerinte a 145 millió dollár is indokolatlanul magas, „jócskán 100 millió alatt” kellene meghúzni a vonalat.

Ralf Schumacher arra emlékeztetett, hogy az 1997-es szezonban csapata, a Jordan mindössze 40 millió dollárból gazdálkodott, mégis versenyképes volt dobogós helyezésekkel. A csapatok, amelyek éveken át elzárkóztak a költséglimittől, a 2021-es szezonra állapodtak meg eredetileg 175 millió dolláros plafonban. A koronavírus-krízis azonban arra kényszíti a Formula-1-et, hogy csökkentse a határt a kisebb csapatok túlélése érdekében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: