DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Red Bull mindent megtesz a szezonnyitóért

Az Osztrák Nagydíj helyszíne csak a kormány zöld jelzésére vár, minden készen áll arra, hogy júliusban Ausztriában elrajtoljon a 2020-as szezon – derült ki a Red Bull csapatfőnökének nyilatkozatából.

A bizonytalanság és a halogatások közepette a napokban járta be a szaksajtót hír, miszerint az ausztriai Red Bull Ring július elején készen áll szigorú intézkedések mellett, akár helyszínre látogató nélkül is megrendezné az idei F1-es szezonnyitót. Hogy év végéig minél több futamot rendezhessen a sorozat, rögtön két versenyhétvégét bonyolítanának le. A pálya tulajdonosaként a Red Bull minden követ megmozgat annak érdekében, hogy végre ismét versenyt láthassunk – még ha csak a tévében is.

 rb-austria-2019



„Reménykedünk” – nyilatkozta Christian Horner F1-es csapatvezető. „Nagyszerű kezdete lenne a szezonnak, ha biztonságosnak nyilvánítják. Tudom, hogy a Red Bull mindent megtesz a verseny megvalósításáért. Ha az egészségügyi hatóság és a kormány beleegyezne, akkor kapnánk egy kiindulópontot, amibe a többi helyszín kapaszkodhatna. Nyilván sokat kutatták, hogyan lehetne nézők nélkül, minél kevesebb helyszínre utazó emberrel megrendezni a versenyt” – árulta el a csapatfőnök a The Sunnak.

A két, egymást követő versenyt július 5-én és 12-én tartanák meg. A helyszínre utazókra természetesen szigorú szabályok vonatkoznának annak érdekében, hogy elkerüljék a paddockon belüli fertőzéseket. „Intézkedésekre lenne szükség, beleértve a tesztelést és a csapattagok számának limitálását 80 főre. Fontos, hogy ebben a bizonytalan időszakban is legyen célunk. Ha nincs célunk az életben, akkor csak sodródunk. A világválság nagyobb ennél a szériánál, de ha kitűzzük, hogy július ötödike a kezdés időpontja, és rosszabbra fordulna a helyzet, akkor is alkalmazkodhatunk. Minden készen áll a kezdésre, már csak meg kell nyomni a gombot” – tette hozzá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: