DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ha Sainz megteheti, menjen a Ferrarihoz – tanácsolja honfitársa

Jó a McLaren, de ha a spanyol világbajnok akar lenni, meg kell ragadnia a ferraris lehetőséget. Roberto Merhi sokra tartja korábbi ellenfelét, úgy érzi, nem ijedne meg Leclerc-től.

 Az olasz sajtó szerint három versenyző szerepel a Ferrari alternatívái között, ha nem sikerül szerződést hosszabbítani 2021-re Sebastian Vettellel: Daniel Ricciardo, Carlos Sainz és Antonio Giovinazzi. Vettel pedig az első, csupán egy évre szóló ajánlatot a hírek szerint nem fogadta el. Spanyolországban a rajongóknak kellemes emlékeik vannak a Ferrariról Fernando Alonso győzelmei révén, így egy honfitárs arra buzdítja Sainzt, ha teheti, csatlakozzon a vörösökhöz.

„Ha nekem lenne lehetőségem a Ferrarihoz menni, megragadnám” – mondta a Marcának Roberto Merhi, aki a Manor színeiben egy szezont teljesített a Formula-1-ben. Merhi 2014-ben a Formula Renault 3.5 mezőnyében harcolt sokat a bajnoki címet nyerő Sainz ellen, a harmadik helyet szerezte meg mögötte az összetettben.

 



A spanyol sokra tartja a McLaren pilótáját, úgy véli, elbírna a Formula-1 jelenlegi élmenőivel, Verstappennel, Hamiltonnal és Leclerc-rel: „Véleményem szerint a mezőny legjobb pilótái jelenleg Hamilton és Verstappen, és az igazat megvallva Carlos csapattársként tudta hozni Max szintjét. Időmérőn és versenykörülmények között is megvan a sebessége. Carlos kiállt már Max ellen, így nem ijedne meg attól, ha Leclerc mellé kerülne.”

Sainz és a McLaren, ahol 2019 óta versenyez, sikeresen összecsiszolódtak. A csapat szeretné a soraiban tudni a jövőben is a spanyolt, Merhi szerint azonban narancs színekben sosem érhetné el azt, amit vörösben: „A McLarent is nagyon jó csapatnak tartom, de mindig függő viszonyban lesz egy gyártó, a Renault vagy a Mercedes klienseként. Nem tudom, ez mennyire segít, ha a világbajnoki cím megnyerése a tét” – beszélt arról, hogy ha Sainz szeretne a sportág csúcsára jutni, váltania kell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: