DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Horner: Velünk Ricciardo most az élen lenne

A Red Bull csapatfőnöke sokáig nem értette Daniel Ricciardo 2018-as átigazolását a Renault-hoz. Mai napig sajnálja, hogy ezzel felbomlott a csapaton belül kialakult összhang.

Daniel Ricciardo 2018 nyarán robbantotta a hírbombát, miszerint év végén távozik az ő karrierjét tíz éve egyengető Red Bulltól, és a Renault-hoz szerződik. Abban az évben több váratlan átigazolás is történt, ám ez mindenképp toplistásnak számított. A lépéssel Ricciardo a saját csapatát, a nézőket, de még a Renault-t is meglepte. Christian Horner közel két év távlatából emlékezett vissza arra a nyárra, amikor új pilóta után kellett nézniük.

 ricciardo-monaco-win-2018

A 2018-as Monacói Nagydíjon ünnepelte utolsó futamgyőzelmét a pilóta


„Csalódott voltam, mert sok energiát fektettem abba, hogy velünk maradjon. Kedvelem őt, remek srác, és a csapatnak is nagyszerű tagja volt, és egyszerűen nem értettem a döntését. Ha a Mercedes vagy a Ferrari kedvéért távozott volna, az érthető lenne” – magyarázta.

 A bejelentést követően Horner azt feltételezte, Ricciardo a Verstappen elleni rivalizálás miatt menekült egy másik csapathoz. Ricciardo erre reagálva elárulta, részben az is közrejátszott a döntésében, hogy érzése szerint a csapat Verstappent favorizálta. Ezt az erősítette fel benne igazán, ahogy a csapatvezetés a bakui balesetüket kezelte. „Kár érte, mert nagyszerű volt közöttük az összhang” – folytatta. „Én nem voltam tudatában annak, hogy frusztrációt érez. Versenyképes volt, de nyilván változásra vágyott, és a Max-faktor is szerepet játszott a döntésben. Nagyszerű pilóta, ezért remélem, hogy lesznek még sikerei.”

Hogy Ricciardo csalódott-e azóta a Renault teljesítményében, arra a csapatvezető nem tudott választ adni. „Azt csak ő tudná megmondani. Velünk tavaly futamgyőzelmekért és pole-pozíciókért harcolhatott volna, de nem látok a fejébe, hogy mit gondol erről” – nyilatkozta az In The Pink című beszélgetős műsorban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: