DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Nem jó ötlet a Verstappen-Hamilton páros”

A holland pilóta apja vélekedik így: hiába imádták volna a rajongók, túl sok hátulütője lenne egy ilyen álomduónak. Az ex-F1-es arról is beszélt, miért van remek helyen a fia a Red Bullnál.

Sokan Max Verstappenben látják Lewis Hamilton legkomolyabb kihívóját, és tavaly sokáig tartotta magát a pletyka, hogy a holland akár a brit csapattársa is lehet a Mercedesnél a közeljövőben. Végül azonban 2023-ig szóló szerződést írt alá a Red Bull-lal, így biztosan még évekig az energiaitalosok kötelékeiben marad. Jos Verstappen, az F1-es pilóta édesapja szerint nem is biztos, hogy jó ötlet lett volna a fiát és Hamiltont összeereszteni egy csapatban:

verstappen-hamilton-redbull-2019



„Anyilag is elég nehéz lenne. A világ imádta volna ezt, de… lehet, hogy nem jó ötlet” – vélekedett a korábbi Formula-1-es versenyző a GP Racingnek nyilatkozva. Azt egyébként Jos Verstappen is elismerte, hogy fia Red Bull-os szerződésében volt egy záradék, amely alapján távozhatott volna a csapattól:

„A világbajnoki helyezéssel volt összefüggésben, de igazából azt kell mondanom, hogy Max végig maradni akart. Remekül érzi magát a csapatban, és szerintem ez a legfontosabb. Maxé volt az utolsó szó a döntést illetően, de remekül érzi magát a Red Bullnál, nagyon jól beilleszkedett.”

Azt a fiatal holland versenyző édesapja is elismerte: Verstappennek tavaly volt néhány opciója a Red Bullon kívül is, de mindenképp nagycsapatnál akarnak versenyezni, s egyáltalán nem lehet kizárni, hogy a közeljövőben épp a Red Bull építi majd a legversenyképesebb autót. Ráadásul Jos hozzátette: azt a helyzetet, amiben most a fia van jelenlegi alakulatánál, évekbe telne felépíteni egy másik istállónál. „Emellett Max meg akarja mutatni, hogy képes a Red Bull-lal és a Hondával a csúcsra jutni” – fűzte hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: