DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Massa: Nem számít semmi, Hamilton a favorit

A brazil ex-F1-es szerint akkor is a brit marad a szezon esélyese, ha kevesebb futamot tudnak megrendezni és rövidebb lesz az idény - Verstappen és Leclerc is a jövő bajnoka lehet, de most az autó többet számít.

A Formula-1-től már visszavonuló Felipe Massa úgy látja, hogy Max Verstappen és Charles Leclerc is képes lehet világbajnoki címet nyerni, de jelenleg továbbra is Lewis Hamilton az, aki mindenki célkeresztjében van - a brit és a Mercedes olyan párost alkot, amely jobb, mint a többiek, úgyhogy a két fiatalnak most még nagyon nehéz dolga lesz, ha nyerni akar.

"Abból, amit én eddig láttam, úgy tűnik, hogy a Mercedes és Lewis Hamilton számít a leggyorsabbnak. Azt nem hiszem, hogy a kevesebb futam ezen változtatni fog, mert a gyárak zárva vannak" - mondta Massa a várható erősorrendről a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. A brazil expilóta szerint mindegy, hogy mikor kezdődik az idény, akkor is Hamilton marad a favorit, bár kihívói természetesen vannak.

ham2020



"Szerintem Charles Leclerc és Max Verstappen is világbajnok lehet a jövőben, de most olyan időkben kell nyerniük, amikor a csapatok közötti különbség nagyobb, mint a pilóták hatása. Az autók egyébként nagyszerűek, de azt senki sem szereti, amikor egy csapat dominál" - tette hozzá Massa. Az interjúban az is szóba került, hogy a Ferrarin belül milyen a viszony most a Leclerc-Vettel párossal ahhoz képest, amilyen az ő idejében volt Fernando Alonsóval.

"Alonsónak annyival nagyobb ereje volt a csapaton belül, hogy a többi feledésbe is merült. Minden egy pilótának kedvezett. Legalább a mostani Ferrari-pilóták szabadon harcolhatnak még akkor is, ha összeütköznek. Most sokkal nagyobb az egyensúly ahhoz képest, amikor én voltam ott, mert most mindkét pilótát egyformán kezelik" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: