DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Abiteboul: A Racing Point arra büszke, hogy másolt

A Renault csapatvezetője szerint ő még olyat nem látott eddig az F1-ben, hogy egy istálló ennyire büszke legyen arra, hogy le tudott valamit másolni, de az őszinteség mindenképpen dicséretes.

Cyril Abiteboul, a Renault F1-es csapatának vezetője beszélt arról, hogy a rivális Racing Point istálló gyakorlatilag lemásolta a Mercedes tavalyi autóját. Mint ismert, utóbbi istálló tulajdonképpen minden szempontból a világbajnok technikát kopírozta azon túl is, hogy amit lehetett, azt meg is vásárolt, ezzel pedig az előszezoni tesztek során kivívta magának a Rózsaszín Mercedes becenevet. Ez a középmezőny többi tagját természetesen bosszantja, így van ezzel a Renault is.

abi081



"Nagyszerű fotósaik vannak, ennyi biztos" - szúrt oda a Racing Pointnak Abiteboul a Canal+-nak adott interjújában- "Viszont legyünk igazságosak: feltűnt, hogy mennyire őszintén elmondták, hogy tényleg másoltak. Szerintem mióta a Formula-1-ben vagyok, ez az első alkalom, hogy valaki tényleg büszke arra, hogy lemásolt valamit. Ez olyan, mint amikor valaki hamisít egy műalkotást és aztán nagyon boldog azzal, amit csinált.

"Ettől még ez nem ér annyit, mint az eredeti, vagy nem jelenthet akkora büszkeséget, mint az eredetit megalkotni. A fő krédés viszont az, hogy nyilvános információk alapján lehetséges-e ennyire pontos és hatékony munkát végezni? Ennél jobban most nem mennék bele ebbe, de ezen azóta is gondolkodunk" - tette hozzá a francia, aki így burkoltan azért "mélyebb együttműködéssel" vádolta meg a feleket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: