DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg: Verstappennek kedvez a rövidebb szezon

Ha kevesebb a verseny, nagyobb szerepet kap a szerencsefaktor, ami az esélytelenebb Red Bullnak kedvez. A korábbi világbajnok szerint szokatlan ötletek, például kétfutamos hétvégék tehetik emlékezetessé a csonka szezont.

Már olyan forgatókönyv is napvilágot látott, hogy a Formula-1 2020-as szezonja csupán 2021 februárjában ér véget a koronavírus-járvány következtében történő futamhalasztások miatt. Az viszont egészen biztos, hogy az eredetileg eddigi leghosszabbnak, 22 fordulósnak tervezett szezon jelentősen rövidebb lesz, a sport vezetése 15-18 futamot tart reálisnak. A rövidebb szezon a Red Bullnak és Max Verstappennek kedvez, véli a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg.

„Nagyobb lesz az esély, hogy meglepetés-világbajnokot avatunk, ha kevesebb a futam, mert a szerencse fontos szerepet fog játszani ebben az esetben” – mondta a Sky Sportsnak Rosberg. A német továbbra is a Mercedest és Lewis Hamiltont tartja favoritnak, de egy rövidebb szezonban minden hiba jobban megbosszulja magát.



„Eredetileg is úgy gondoltam, hogy a Red Bull és Max Verstappen harcban lesznek idén, és rendesen meg tudják piszkálni a Mercedest, megdolgoztatják őket a pénzükért. Egy rövidebb szezonban az esélyeik talán még nagyobbak” – fejtegette a visszavonult F1-es.

Rosberg úgy gondolja, a sportnak fantáziadús megoldásokkal kell reagálnia a helyzetre, például kétfutamos hétvégékkel: „Minden változik. Megvoltak a tervek a szezonra, aztán mondjuk hirtelen két futamot kell teljesíteni hétvégén, ami mindent felkavarna, a motorok használatát és egyebeket.”

„Nagyon komplikált kérdés, amihez természetesen egyöntetű egyetértésre lenne szükség a csapatok részéről. De lehetségesnek tartom, mert mindenki nyitottan áll hozzá és nagyszerű szezont szeretne a rajongóknak nyújtani. Arra számítok, hogy példás összefogást láthatunk, szokatlan ötletekkel fognak előállni a nagyszerű show érdekében” – beszélt arról Rosberg, hogy emlékezetes lesz a 2020-as szezon, csak győzzük kivárni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: