DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel elmondta, mivel foglalkozna az F1 után

Van egy terület, amely már a pályafutása előtt is komolyan érdekelte a négyszeres világbajnokot, aki azt is elárulta: nem változtatna semmin a karrierjében, mert szerinte minden okkal történt.

Kihasználva a koronavírus-járvány miatti bezártságot, a Ferrari úgy döntött, arra buzdítja rajongóit, hogy tegyenek fel kérdéseket Sebastian Vettelnek. A német – aki állítólag nemrég ajánlatot kapott a hosszabbításra az olaszoktól – aztán egy rövid videóban meg is válaszolta ezeket. Többek között arra is fény derült, hogy van egy terület, amely mindig is érdekelte a négyszeres világbajnokot, amely az F1 utáni jövőjét is jelentheti:

vettel-aus-dppi



„Mielőtt elkezdtem a profi karrieremet, a középiskola befejezése után azt terveztem, hogy egyetemre fogok menni és gépészetet fogok tanulni. Szóval esetleg ilyenben gondolkodhatok. Idő közben sok minden elkezdett érdekelni, de ez továbbra is elbűvöl, hogy megtudjam és megértsem, mi hogyan működik. Nyilvánvalóan szeretném megérteni, mi hogyan zajlik az autó és annak fejlesztése kapcsán, és hogyan áll össze ez az egész. Szóval ez mindenképp szóba jöhet a jövőben.”

Vettel arra a kérdésre is válaszolt, hogy milyen tanáccsal látná el fiatalkori önmagát még a Formula-1-es bemutatkozása előtt: „Nem szeretnék tanácsot adni magamnak, szerintem minden okkal történt. Nyilvánvalóan nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen pályafutást tudhatok a magaménak, és nem igazán érdekelne semmilyen más útelágazás. Még ha voltak is nehezebb időszakok, úgy vélem, mindig megvan a lehetőség, hogy még erősebben térj vissza.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: