DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem hagyja annyiban a Ferrari-ügyet a Red Bull

Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója úgy fogalmazott: pillanatnyilag csak a koronavírus-járvány miatt szüneteltetik a hadjáratukat a maranellóiak FIA-val kötött paktuma kapcsán.

A második barcelonai teszthét utolsó napjának estéjén adott ki egy közleményt arról az FIA, hogy a Ferrari tavalyi erőforrását érintő vizsgálatokat végül egy megállapodással zárták le, amelynek részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra (Bernie Ecclestone szerint amúgy már itt hibáztak a felek). Aligha meglepő, hogy ez kiverte a biztosítékot a nem a Ferrari motorjait használó csapatoknál: közös közleményben tiltakoztak a „paktum” ellen, amelyre a Nemzetközi Automobil Szövetség újfent válaszolt.

marko-helmut-dppi



Azóta aztán némileg meglepő módon az egész „felkelést” vezető Mercedes kihátrált az összefogásból, a Red Bull ugyanakkor nem akarja annyiban hagyni a dolgot: Helmut Marko szerint csak a koronavírus-járványnak köszönhető, hogy hagyják lélegzethet jutni az FIA-t és a Ferrarit. Minderről az F1-Insider.com szaklapnak beszélt a tanácsadó:

„Sajnos pillanatnyilag más dolgokkal kell foglalkoznunk. De ez nem azt jelenti, hogy nem folytatjuk az FIA-Ferrari ügyet, amikor visszatérünk a normál kerékvágásba. A koronavírus-válság elhomályosította a megegyezésüket, amely viszont számunkra továbbra is botrányos. Semmilyen módon nem akarunk ártani az FIA-nak vagy a Ferrarinak, de továbbra is teljes tisztánlátást kérünk azzal kapcsolatban, hogyan jött létre ez a furcsa privát egyezség. Még a Mercedes nélkül is folytatjuk, akik furcsamód szálltak le erről a vonatról, amelyet az elején ők maguk vezettek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: