DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ecclestone sem érti a Ferrari-FIA paktumot

Az F1 korábbi ura szerint vagy szabályos volt az autó, vagy nem, de ez a közlemény, amit a szövetség kiadott, nem volt túl jó döntés. A McLaren kémbotrányát is felhozta az üggyel kapcsolatban.

Bernie Ecclestone is úgy véli, hogy az FIA hatalmas öngólt rúgott azzal, hogy bejelentette a nyilvánosság felé azt, hogy titkos megállapodást kötött a Ferrarival. A Formula-1 korábbi ura szerint az nem válasz, amit a szövetség közölt az ügyben és abszolút érthető, sőt, várható volt az, ahogy a többi csapat, illetve a közvélemény reagált az eseményekre.

Mint ismert, az olaszok motorját "csalósnak" bélyegezte néhány más istálló még tavaly, az ügyben pedig az FIA vizsgálódott és nem tudta egyértelműen megmondani, hogy mi a helyzet - úgyhogy inkább kötött egy paktumot a Ferrarival, amelynek részleteit nem ismerjük, csak azt, hogy létezik.

eccvet



"Szerintem az FIA-nak nem kellett volna azt csinálnia, amit csinált. Előálltak egy sajtóközleménnyel, hogy megállapodást kötöttek a Ferrarival. De mit jelent ez? Egy megállapodást miről? Ha szabályos volt, de szerintük nem kellene annak lennie, akkor egyszerűen csak tiltsák be a jövőre nézve. Amúgy nem értem, hogy milyen egyezményről lehet szó" - idézi Ecclestone szavait az Autocar.

"Lehet egy olyan egyezmény, ami azt mondja, hogy oké, 100%-ig biztos, hogy csaltatok, de most már nem sokat tehetünk, mivel megtörtént, szóval megbüntetünk titeket a jövőre nézve" - tette hozzá, majd felidézte az emlékezetes McLaren-kémbotrányt, amikor a wokingiakat végül százmillió dollárra büntették meg. "Az akkori FIA-elnök, Max Mosley ki akarta őket zárni legalább két évre, de én javasoltam azt, hogy inkább vegyük el a pénzüket. Végül ezt tettük."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: