DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Grosjean éjszaka, Vetteltől tudta meg, hogy nem lesz futam

A Haas versenyzőjének álmatlan éjszakája volt, ezért váltott 3 órakor üzenetet Vettellel, akitől megtudta, a repülőtérre tart. A némettel a Ferrari közölte, hogy a nagydíj elmarad, hazamehet – pedig a bejelentés ekkor még messze volt.

Felidézte a két héttel ezelőtti, meghiúsult Ausztrál Nagydíj eseményeit Romain Grosjean. Sebastian Vettel – aki Kimi Raikkönenhez hasonlóan már péntek hajnalban, a hivatalos bejelentés előtt hazautazott – írta meg a franciának, hogy nem lesz nagydíj. Grosjean, akit álmatlanság gyötört aznap éjszaka, ekkor még semmiről nem értesült.

„A pletykák már csütörtök este elkezdődtek. A csütörtökről péntekre virradó éjszakán nem aludtam valami jól. Hajnali háromkor Sebastian Vettellel beszéltem WhatsAppon” – idézte fel Grosjean a videós interjúban Kym Illman YouTube-csatornáján. „Megkérdeztem tőle, te meg hol vagy, miért vagy ébren? Azt mondta, a reptérre megy. Törölték, nem lesz verseny. Én válaszoltam, hogy semmi hivatalost nem hallottam erről, ezért maradok.”



„Ő azt mondta, hogy a csapata közölte vele, nyugodtan távozhat. Tehát pénteken, melbourne-i idő szerint 3-4 órakor tudtam meg, hogy nem állnak jól a dolgok” – idézte fel Grosjean. A történet azért érdekes, mert a törlést csak reggel 10 órakor közölték a már kapuknál várakozó nézőkkel, előtte ellentmondásos hírek érkeztek arról, hogy lesz-e verseny vagy nem.

A sportágra kedvezőtlen fényt vető melbourne-i eset után a soron következő nagydíjakat gyors egymásutánban mondták vissza, legkorábban június közepén, Kanadában kezdődhet el a szezon. Grosjean számára most nem az a legfontosabb, mikor lehet újra versenyezni:

„Várnunk kell és figyelni a helyzet alakulását. Az összképet sokkal fontosabbnak tartom, mint azt, hogy versenyezni menjünk, habár nagyon furcsa érzés ilyenkor itthon lenni. Én úgy tekintek rá, hogy január van, persze tudom, hogy valójában majdnem áprilist írunk. Januárban otthon vagyok, edzek, aztán februárban megyek a téli tesztelésre, márciustól pedig versenyzek. Most április van és itthon vagyok” – illusztrálta felborult naptárát Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: