DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc átérzi Vettel bizonytalan helyzetét

Vettel hamarosan lejáró szerződése ellenére stabil teljesítményre számít tőle a csapattársa, aki elárulta, mit szólna ahhoz, ha a Ferrari valaki mást ültetne mellé 2021-re.

Az utóbbi egy-másfél év alatt jelentősen megváltozott a Ferrari Formula-1-es csapatán belül uralkodó dinamika. Sebastian Vettel csapattársa évekig Kimi Raikkönen volt, aki a személyiségéből és a teljesítményéből fakadóan nem veszélyeztette a német vezérpilóta szerepét. Párosuk azonban 2019-re felbomlott, a maranellóiak az idősödő Raikkönen helyére a feltörekvő fiatalt, Charles Leclerc-t ültették, aki gyors alkalmazkodóképességének köszönhetően futamról futamra egyre növekvő nyomást helyezett a négyszeres világbajnokra. A változások persze belső feszültséget eredményeztek, de Leclerc szerint ez kettejük viszonyát sosem mérgezte meg. 

 vet-lec-portre-20191



„Mindig jó kapcsolatot ápoltam Sebastiannal. Tavaly voltak nehéz pillanatok, de a kapcsolatunk nem változott, ami szerintem jó dolog. Azt hiszem, mindketten kellően érettek vagyunk ahhoz, hogy különbséget tegyünk a pályán és az azon kívül történt dolgok között” – magyarázta a monacói, aki tavaly év végén többéves ajánlatot kapott a csapattól, miközben Vettel 2020 végén lejáró szerződését egyelőre nem tervezik megújítani. „Nagyon szerencsés és boldog vagyok, hogy hosszú távú szerződéssel rendelkezem, de bizonyos szempontból az ő helyzetét is megértem, mivel az utóbbi két szezonban egy-egy évre volt szerződésem. Nem hiszem, hogy ez megingatná őt, mert egy nagyon erős versenyző.”

Arra a kérdésre diplomatikus választ kaptunk, hogy mit szólna, ha 2021-től valaki más lenne a csapattársa. „Nagyon jó, hogy ő van mellettem, de tiszteletben fogom tartani a Ferrari döntését, ha változtatni akarnak” – idézte őt a Motorsportweek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: