DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz: Eltúlozták a Ricciardóval való rivalizálásunkat

A McLaren spanyol F1-es pilótája úgy érzi, a Netflix kissé túldramatizálta a renault-s ausztrállal vívott tavalyi párharcát, de így is tetszett neki a Drive to Survive második évada.

Február végén jelent meg a Netflix Drive to Survive című dokumentumfilm-sorozatának második évada, amely a 2019-es Formula-1-es idény történéseit mutatta be. A harmadik epizód a McLaren és a Renault, azon belül is Carlos Sainz és Daniel Ricciardo párharcával foglalkozott, kiemelten a bakui és barcelonai csatájukra fókuszálva. A végül a konstruktőri negyedik helyért zajló küzdelmet megnyerő wokingiak spanyolja szerint olykor kissé túl is tolták a készítők az ausztrállal való rivalizálását:

sainz-ricciardo-2020-dppi



„Jó volt, élveztem” – mondta a második évadról Sainz, akinek szavait a Crash.net idézi. „A Daniellel való rivalizálást kicsit eltúlozták, ugyanakkor az amerikai rajongóink közül sokan jönnek oda hozzám, mennyire tetszettek nekik az epizódok és az egész műsor, szóval ez szerintem jót tesz az F1-nek. Szóval néha ugyan eltúlozták a párharcunkat, de így is nagyon tetszett, és szerintem remek ez a Formula-1 számára, éppen ezért miért ne dramatizálhatnák túl olykor a dolgokat? Számomra ez rendben van.”

Ricciardónak egyébként ugyancsak tetszik a Netflix sorozata: elmondása szerint ennek köszönhető, hogy többen felismerik az Egyesült Államokból. Viszont érdekes, hogy nem Sainz az első, aki utal rá, hogy a készítők kissé elferdítették a valóságot: Kevin Magnussen szerint a Haasról sem kaptunk teljesen valós képet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: