DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Toto Wolff nem vett részt a nagy F1-es megbeszélésen

Az egyik legfontosabb szereplő nem volt ott a telefonos konferencián, más képviselte helyette a Mercedest - és még egy érdekesség felmerült ezzel kapcsolatban.

A Formula-1-es csapatfőnökök csütörtökön telefonon keresztül tartottak értekezletet a sportág jövőjével kapcsolatban, egy fontos szereplő azonban nem vett részt a beszélgetésben: a világbajnoki címvédő Mercedes vezére, Toto Wolff. A csapatot a technikai igazgató, James Allison képviselte, ő szavazhatott a felmerülő kérdésekben - amelyekből azért több is elég fontos volt, döntés született például a 2021-es szabályokról is.

wolff angry



A Daily Mail szerint Wolff már Melbourne-ből is Lawrence Stroll-lal, az Aston Martinból jelentős részesedést szerző és a Racing Pointot gyári csapattá alakító üzletemberrel együtt távozott. A lap megemlíti, hogy korábban voltak hírek arról, hogy Wolff Stroll új csapatánál lenne vezető, míg a Mercedes kivonulna a Formula-1-ből, de ezt azóta a Mercedes határozottan tagadta.

A történethez hozzátartozik, hogy Wolff mellett Stroll sem volt jelen az említett konferencián, a Racing Pointot Otmar Szafnauer csapatvezető képviselte - ez is ráerősít azokra a pletykákra, melyek szerint ők ketten mégis dolgoznak valamin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: