DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Ferrari 10 millió euróval segíti hazája küzdelmét a járvány idején

Az egész világot megrázza egészségügyileg és gazdaságilag is a koronavírus terjedése, Olaszországot különösen mélyen érinti a válság. Az Agnelli család ezért pénzzel és más eszközökkel is segít.

Többek között a Ferrari és a Juventus tulajdonosaként ismert Agnelli család mélyen a zsebébe nyúlt, hogy aktívan segíthesse hazája koronavírus elleni küzdelmét. Tízmillió eurót adományoz, ezen kívül orvosi eszközökkel, valamint járműveivel is igyekszik segíteni a járványügyi helyzet normalizálása érdekében. Az elharapózó járvány miatt a sportesemények is több hónapra be lettek fagyasztva, az is kérdéses, 2020-ban egyáltalán lesz-e még Formula-1.

Kína után Olaszország a második legrosszabbul érintett ország a világon a COVID-19 járványt illetően. Hetek óta megbénult Itália, a kórházak agyonterheltek és képtelenek megbirkózni a rengeteg súlyos beteggel, így a jelenlegi számítások szerint csütörtökig elérte a 3000 főt a halálos áldozatok száma.

A Ferrari tulajdonosai nem tétlenkednek, hanem aktívan segítenek a bajban


A Ferrari több hétre bezárta maranellói gyárát, a Formula-1-es részleg is pihenőre ítéltetett. Az Agnelli család azonban nem tétlenkedik, óriási pénzösszeget – tízmillió eurót – ajánlott fel az Olasz Polgári Védelemnek, emellett pedig további segítséget kap a családtól a Vöröskereszt is.

Agnelliék a hatóságok rendelkezésére bocsátottak egy egész flottányi járművet, amikkel gyorsabban és hatékonyabban lesz képes Olaszország elérni a lakosságot és számukra élelmet, illetve orvosi segítséget nyújtani. Ezen kívül 150 ventilátorral és hatalmas mennyiségű orvosi eszköz felajánlásával is kiveszik részüket a küzdelemből. A bajban minden segítség jól jön Olaszországnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: