DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Steiner: Óriási a kérdőjel, hogy idén egyáltalán lesz-e Formula-1

A koronavírus mindent átírt az elmúlt hetekben, a száguldó cirkusz sem volt kivétel. Az egész világon eluralkodott a járvány, senki nem látja, hol lehet a vége. Günther Steiner is bizonytalan.

Bár még elutazott Ausztráliába a teljes Formula-1-es mezőny, gyorsan kiderült az is, hogy egyrészt a mezőny nagyobb része egyáltalán nem is szeretne versenyezni, csak muszájból ment oda (mint például Lewis Hamilton és Kimi Raikkönen). Másrészt pedig a McLaren csapattagjának igazolt koronavírusos fertőzöttségének hírére végképp felbolydult a méhkas, a wokingiak visszaléptek, Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen pedig a versenyhétvége hivatalos lefújása előtt elutaztak a helyszínről.

Egyértelmű, hogy május végéig biztosan semmilyen Formula-1-es esemény nem kerül megrendezésre, de félő, hogy az elhúzódó járvány miatt esetleg a teljes szezont törölni kell. Ami biztos, hogy semmi nem biztos. A Haas csapatfőnöke ugyan jelenleg úgy gondolja, valószínűleg néhány hónap múlva újra elindulhat a száguldó cirkusz, de azért mérget ő sem venne rá.

Minimum hónapokig csak felvételről láthatunk Formula-1-es versenyeket


„Hogy fogunk-e idén még versenyezni? Őszinte leszek, tényleg fogalmam sincs. Az elkövetkező napokban kicsit jobb képet kaphatunk arról, hogyan is fog kinézni ez az év. Én arra számítok, hogy fogunk versenyezni is. Remélhetőleg a világ egy idő után ellenőrzése alá tudja vonni a járványt és újra dolgozni kezdhetünk” – magyarázta Günther Steiner, akit a Ziggo Sport idéz.

Április végéig nem is kérdés, hogy minden futam hivatalos törlésre került, komoly veszélyben a Holland és a Spanyol Nagydíj is, Monte-Carlo a hírek szerint szintén alapvetően inog, de nemrég a Francia Nagydíj szervezője is arról beszélt, hogy közel sem biztos az esemény megrendezése. Márpedig Le Castellet-be június legvégén látogatna a mezőny.

Mindenki várakozó álláspontra kényszerül, semmit nem tudni arról, meddig tart még a vírusfertőzés tombolása, addig pedig egyetlen eseményt sem lehet megszervezni. Egy biztos, a Formula-1 ugyanúgy történelmet ír idén, ahogy az egész világ. A hosszabb távú következményeket pedig szintén nem láthatjuk még előre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: