DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Podcast: Hol volt, hol nem volt az Ausztrál Nagydíj

Formula-1-es futam ugyan nem lesz ezen a hétvégén, mi azonban podcasttel igyekszünk betölteni a versenynaptárban és a szívünkben kialakult űrt. Mindent kibeszéltünk, amit a melbourne-i őrület kapcsán ki lehetett!

Az F1, az autósport, a sport, a világ körüli rendkívüli fejlemények nyomós apropót jelentettek számunkra ahhoz, hogy új köntösbe csomagolva felélesszük korábbi népszerű podcastunkat, amelyben a technikai sportok aktualitásait vesézzük ki. Ugyanis most annak ellenére is rengeteg megbeszélnivaló van, hogy papíron nem is történik semmi, hiszen a koronavírus-járvány terjedése miatt sorra mondják le versenyeiket a különböző bajnokságok.

Ezúttal az Autósport és Formula Magazin száguldó riportere, Mészáros Sándor, valamint az Autósport évkönyvek szerkesztője, Gellérfi Gergő ragadott mikrofont, hogy méltatlankodjanak egyet az Ausztrál Nagydíj helyszínén lefolytatott, tragikomédiába illő helyzeten. Mit lehetett volna másképp tenni, hogy az érintettek a lehető legkisebb fájdalommal átvészeljék a törlést? Egyúttal eljátszottunk annak gondolatával is, hogy mi lett volna, ha az Ausztrál Nagydíjat a McLarennel történtek ellenére mégis megrendezik. Meddig feszülhetett volna még a húr?

Az adást itt hallgathatjátok meg:

Most viszont a Formula-1 is belépett a halogatások időszakába, mi pedig kitárgyaltuk azt a legfrissebb értesülést is, miszerint a temérdek csúszás miatt a 2020-as szezon talán csak 2021-ben ér véget. Vigasztalásul kapunk a nyakunkba egy szuperszezont? És milyen következményei lennének ennek a folytatásra, az új szabályok érkezésére?

A törléshullám pedig elérte Magyarországot is, a WTCR szezonnyitóját sem fogják megrendezni a Hungaroringen. Elsiratjuk a közkedvelt magyar forduló sorsát, de egyúttal örülünk is, mert az Országos Tereprali Bajnokság képében találtunk egy sorozatot, amely mindennek dacára megrendezi a versenyét a jövő héten. Irány Bugac!

FRISSÍTVE: Senki ne induljon meg Bugac felé, néhány perccel ezelőtt ugyanis megérkezett a szomorú hír az újabb törlésről: az év első nagy hazai terepraliversenye is elmarad.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: