DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

2022-ben jöhetnek csak az új szabályok, a Ferrari tiltakozik

Egy, a héten tartott videokonferencia után állítólag egy csapat kivételével mindenki beleegyezett abba, hogy a jövőre tervezett nagy szabályváltozásokat csak egy évvel később, 2022-ben vezessék be.

A Liberty Media első jelentős lépése és lábnyoma lenne a Formula-1 történelmén a 2021-es nagy szabályváltozás, azonban német források szerint elnapolhatják a jövőre tervezett módosításokat és csak 2022-ben vezetnék be azokat.

A járvány miatt egyelőre még az is kérdéses, hogy az idei szezon mikor veszi kezdetét, ha egyáltalán kezdetét veszi, persze a legtöbben azzal számolnak, hogy a nyárig lecseng a koronavírus okozta veszélyhelyzet.



A mindig jól értesült Tobi Grüner, az Auto Motor und Sport újságírója szerint a héten tartottak egy videós konferenciahívást a Liberty Media vezetői a csapatok képviselőivel, ahol a legfőbb téma a 2021-es szabályrendszer bevezetésének elhalasztása volt.

Grüner szerint egy csapat kivételével mindenki belement abba, hogy a jövőre időzített módosításokat csak a 2022-es szezonban vezessék be, ez a csapat pedig nem más volt, mint a Ferrari, akik arra hivatkozva utasították el a javaslatot, hogy Olaszországban sokkal súlyosabb a helyzet, így kénytelenek leállni a fejlesztésekkel.

Az FIA és a Liberty Media egyébként azért szeretné eltolni 2022-re a szabálymódosítás, hogy így csökkentsék a csapatok kiadásait, amiket a fejlesztésre fordítanának. A hírek szerint a döntésre egy héten belül sor kerülhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: