DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sajtó: A McLaren Vettelt akarja

Meg nem erősített forrásból számolnak be arról a külföldi lapok, hogy Sebastian Vettel jövőre a McLaren-Mercedesnél köthet ki, amennyiben nem sikerül dűlőre jutnia lejáró szerződéséről a Ferrarival.

Mikor Sebastian Vettel megérkezett a Scuderiához még 2015-ben, mindenki abban reménykedett, hogy az egyébként már négyszeres világbajnok pilóta 2007 után újra egyéni világbajnoki címet tud szerezni a Ferrari számára.

Ez a siker azonban azóta is várat magára és a legtöbben ma már inkább Charles Leclerc-t tartják erre esélyesebbnek házon belül. Sebastian Vettel szerződése az idény végén jár le a Ferrarinál és egyelőre még kérdéses, hol folytatja jövőre, noha az olaszok állítólag szeretnék megtartani, állítólag a McLaren is érdeklődik iránta.

Egy meg nem nevezett forrás a következőket mondta az F1-insidernek: „Seidl jól ismeri Vettelt a BMW-s éveikből. Amennyiben Sebastian megszerezhető lesz, ő biztosan át fogja gondolni ezt a lépést, ráadásul óriási PR-fogás lenne a McLaren-Mercedes részéről.”



A korábbi F1-es pilóta, Timo Glock is a McLarent jelölte meg, mint Vettel következő lehetséges állomását: „Talán a McLaren lehet a befutó. Andreas Seidl személyében egy német csapatvezetővel rendelkeznek, a tavalyi évük pedig egyértelműen felfelé ívelt. El tudom képzelni, hogy megbeszélések folynak köztük, biztosan szeretne egy tapasztalt német pilótát a csapatban tudni.”

Mindettől függetlenül legalább akkora meglepetés lenne a Vettel-McLaren házasság létrejötte, mint amikor 2018-ban Daniel Ricciardo bejelentette, hogy a Renault-hoz igazol át a következő szezonra, ráadásul ott van Carlos Sainz és Lando Norris, akik mindketten hatalmas tehetségek és állítólag eddig a wokingiak is hosszútávra terveztek velük.

A pletykát tovább gyengíti, hogy a McLaren volt pilótájuk, Fernando Alonso – aki az Indy500-on a wokingiak színeiben indul el - F1-es visszatérését is kizárta épp amiatt, hogy ne bontsák meg jelenlegi pilótapárosukat, de ez az F1, itt bármi megtörténhet, mindegy, ki mit mond.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: