DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone nem számít nagy tettekre Leclerc-től

Az F1 egykori ura jó versenyzőnek tartja az ifjú monacóit, de elájulva azért nincs tőle – szerinte az ő favorizálása is közrejátszott a csapattárs Sebastian Vettel tavalyi botladozásában.

Tavaly állt össze a Sebastian Vettel, Charles Leclerc páros a Ferrarinál a Formula-1-ben, s a végelszámolást tekintve egyértelműen a mindössze második idényét teljesítő monacói nyújtott jobb teljesítményt: több futamot nyert (kettőt a német egyével szemben), s az összetettben is ő végzett előrébb (a negyedik és ötödik helyet foglalták el).

vettel-leclerc-2019-dppi



Bernie Ecclestone, a Formula-1 korábbi vezetője köztudottan jó viszont ápol Vettellel, de azt ő is elismeri, hogy a négyszeres világbajnok 2019-ben rosszul szerepelt – igaz, ebben szerinte a montreali büntetése és az is közrejátszott, hogy a maranellóiak Leclerc-t favorizálták:

„Sz*r munkát végzett, és ezt el is mondtam neki. Abban a pozícióban végzett, amit megérdemelt” – nyilatkozta Vettelről Ecclestone a Daily Mailnek. „A Ferrari Leclerc-t favorizálta száz százalékig. Szerelmesek lettek az egyik versenyzőjükbe, és ez nyilván nehéz a másik pilótának. Rengeteg dolog összeesküdött Sebastian ellen.”

Ecclestone azt is hozzátette: nem számít nagy tettekre Leclerc-től. „Úgy vélem, már láttuk Leclerc legjobbját. Jól teljesített, és ez a továbbiakban is így lesz, de nem hiszem, hogy bármi látványosat látni fogunk tőle. A Kanadában történtek felbosszantották Sebastiant: úgy gondolta, a Ferrarinak jobban támogatnia kellett volna őt és beleállnia a dologba. És igaza is van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: