DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az FIA exelnöke szerint erre nincs bocsánat

Max Mosley azt mondja, hogy azt megbocsátják az ember, ha valaki rossz döntést hoz, de azt nem, hogy egyáltalán nem hoz döntést és határozatlan. Kitért az indianapolisi esetre is.

Max Mosley, az FIA korábbi elnöke is megszólalt az Ausztrál Nagydíj törlését megelőző, hihetetlen káoszban telt órákkal kapcsolatban - szerinte a nézők ezt nem fogják megbocsátani a döntéshozóknak, a "rossz döntést" sokkal egyszerűbb jóvá tenni, vagy feledtetni, mint ezt a döntésképtelenséget, amit az FIA és a Liberty Media bemutatott.

"Szerintem az alapvető elv az, hogy az emberek meg tudják bocsátani azt, ha valaki téved, de azt nem, ha valaki határozatlan, döntésképtelen. Döntést kell hozni, méghozzá minél előbb, annál jobb" - idézi Mosley szavait a Motorsport Magazine. Ő volt egyébként az, aki döntést hozott azzal a bizonyos indianapolisi esettel kapcsolatban, amikor a Michelin abroncsait használó csapatok végül bojkottálták az amerikai futamot, az F1 viszont a három, Bridgestone-t használó csapattal mégis teljesítette a versenyt.

paddock



Mosley szerint az egy olyan helyzet volt, hogy bárhogy is döntsön, kritizálták volna érte. "Természetesen minden nagy döntés hiányos információk alapján születik, ilyen az élet. Bármilyen példát veszünk, ha minden információ rendelkezésre áll, akkor a döntés meghozza önmagát. Akkor az volt a legjobb döntés még akkor is, ha ez nagyon sok embert felbosszantott. Nehéz ez, mert sosem lehetünk teljességgel biztosak ezekben, távolról sem" - magyarázta.

Ő úgy látja, hogy az illetékesek vállalhatatlanul kezelték a szituációt Melbourne-ben, mert a nézők gyakorlatilag a kapuknál állva tudták meg, hogy mi a helyzet, ez pedig sosem fordulhatott volna elő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: