DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Carey: Itt a bizonyíték, hogy nem a pénz az úr

Nem hagyta szó nélkül Hamilton markáns véleményét az F1 vezetése. Chase Carey szerint az adott pillanatban mindig helyes döntést hoztak, és nem az anyagiak diktáltak.

A címvédő világbajnok, Lewis Hamilton volt az egyik legnagyobb kritikusa a Formula-1-es Ausztrál Nagydíj megrendezésének, mielőtt néhány órával az első szabadedzés előtt visszamondták a szezonnyitót. „Sokkol, hogy ennyien mind itt ülünk ebben a szobában”, fogalmazott Hamilton, aki markáns véleménynyilvánításában odáig elment: „bízom benne, hogy lezajlik a hétvége anélkül, hogy halálesetet látunk.”

Nem titkolta azt sem, hogy szerinte mi áll a versenyhez való görcsös ragaszkodás hátterében. „A pénz az úr” – jegyezte meg Hamilton. A Formula-1 első embere, Chase Carey-t erre is reagált, miután hosszas tanácskozást követően bejelentették a futam törlését.

„Ha a pénz lenne az úr, akkor nem hoztuk volna meg a mai döntést. Megint csak ugyanazt tudom mondani: utólag minden más színben tűnhet fel, az események egymást követik. Hoztunk egy döntést, amelyhez figyelembe kell venni azt, hogy időbe telik ideérkezni, jelentős rendezvényeket tartottak meg ezen a helyszínen, és még más állapotok uralkodtak világszerte” – idézi a Motorsportweek.com Carey-t, aki a koronavírus-helyzet állandó formálódását hangsúlyozta.

 



„A helyzet napról napra változott, egyes napokon óráról órára. Mi folyamatosan kiértékeltük, és helyes döntéseket hoztunk a folytatásra nézve. Igyekeztünk különböző forrásokból származó információkat feldolgozni, hogy a megfelelő pillanatban megfelelően döntsünk, és úgy gondolom, ez sikerült is.”

„A világon sok helyen 24-48 óra alatt egészen más már a helyzet, mint nem sokkal korábban. Akik Európán és az Egyesült Államokon keresztül utaztak, 24 órával később már nem utazhattak. Ezekkel a problémákkal valós időben kell megbirkózni, így kell hatékony döntéseket hozni” – magyarázta Carey, miért tűnhet úgy utólag visszatekintve, hogy a Formula-1 vezetése csúnyán elbaltázta döntéseit.

A leckéből tanulva a vezetőség a folytatást illetően nem halogatott, már ma bejelentették, hogy eredeti időpontban nem tartják meg a Bahreini és Vietnámi Nagydíjat. A nemzetközi sajtóban már arról esik szó, hogy csak júniusban, Azerbajdzsánban indulhat el az idény.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: