DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szelfizni sem lesz szabad a pilótákkal Melbourne-ben

A versenyzők védelmében korlátozzák az érintkezést a rajongókkal az Ausztrál Nagydíj szervezői: nem lehet fotózkodni és autogramot kérni a Melbourne Walk névre hallgató hagyományos eseményen.

Ausztráliában, Victoria államban már az iskolák tömeges bezárására készülnek a koronavírus növekvő helyi fenyegetése miatt, de a Formula-1-es Ausztrál Nagydíjra vonatkozó terv továbbra is az, hogy lesz verseny a melbourne-i Albert Parkban.

Óvintézkedéseket azonban érvénybe léptetnek a nagydíjat megelőzően. A versenyzők részvételével zajló nagy szezonindító eseményre, a Melbourne Walkra sor kerül, ám a pilóták védelmében megtiltják az érintkezést a rajongókkal. A nézők nem kaphatnak aláírást és nem készíthetnek szelfiket. A kísérősorozat, a Supercars versenyzőire hasonló szabály érvényes. A dedikálás és fotózkodás helyett interjúkat készítenek a versenyzőkkel az összegyűlt közönség előtt.

 



„A jelenlegi környezetben az Ausztrál Nagydíj szervezői arról kívánják értesíteni a rajongókat, hogy megváltozott a Melbourne Walk autogramosztásának és egyéb tevékenységeinek lebonyolítása, a Formula-1-es és Supercars-versenyzőkre egyaránt vonatkozóan” – olvasható az AGPC közleményében. „Az autogramosztások interjúk formájában zajlanak le. A versenyzők ott lesznek a Melbourne Walkon, de nem fognak közeli interakcióba lépni a rajongókkal szelfik, autogramok és más közvetlen érintkezés formájában. Köszönjük az együttműködést és megértést.”

A Motorsport.com beszámolója szerint a sajtó képviselőivel való kapcsolatot is korlátozzák, egyes csapatok már most kijelöltek zónákat, ahova az újságírók és stábok nem léphetnek be.

A Renault végleges fényezésének mai bemutatásán is óvták a versenyzőket: Daniel Ricciardo és Esteban Ocon jelen voltak a pályán tartott eseményen, de az azt követő sajtótájékoztatón nem vettek részt a csapat rendelkezése alapján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: