DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vírus az Albert Parkban, F1-eseket tesztelnek

Ha nem járt volna eddig is elég rizikóval az Ausztrál Nagydíj megrendezése, egy óvatlan látogatónak köszönhetően a koronavírus felütötte a fejét az F1-es futam helyszínén. Eközben több lázas csapattagot is kivizsgáltak.

Éppen hogy berendezkedtek a Formula-1-es csapatok Melbourne-ben, ahova a víruskáosz nyomán hosszas bizonytalanságok után és fokozott elővigyázatossággal érkeztek, szerda reggel máris megérkezett az a hír, amit senki sem szeretett volna hallani: a közvetlenül a versenypálya közelében elhelyezkedő Albert Park Hotelben nemrég egy koronavírussal fertőzött személy járt.

albert park



A betegséget egy 70 éves férfi szervezetében mutatták ki, aki pénteken Szingapúrból érkezett vissza Ausztráliába, ám az ajánlással ellentétben nem vonult önkéntes karanténba otthonában, ehelyett szombaton részt vett a hotelben tartott eseményen. Egyelőre nem ismert, hogy továbbadta-e a fertőzést, mindenesetre a hotelben dolgozó személyzetet is arra kérték, helyezzék magukat megfigyelés alá.

Victoria állam kormányzója, Daniel Andrews a történtek kapcsán azt mondta, rendkívüli intézkedéseket tesznek a vírus terjedésének megállítására, de a hétvégi Ausztrál Nagydíj törlését továbbra sem tartja indokoltnak.

Eközben a Melbourne-be megérkezett F1-es személyzet néhány tagja is átesett már koronavírus-teszten. A Motorsport értesülései szerint legalább három személy érintett, akik közül egy a McLaren, kettő pedig a Haas dolgozója. A csapattagok lázra panaszkodtak, ezért elvégezték rajtuk a szükséges vizsgálatokat, és amíg meg nem érkezik az eredmény arról, hogy koronavírussal fertőzöttek-e, a hotelükben megfigyelés alá kerültek.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: