Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 20. kedd
F1

Vírus az Albert Parkban, F1-eseket tesztelnek

Ha nem járt volna eddig is elég rizikóval az Ausztrál Nagydíj megrendezése, egy óvatlan látogatónak köszönhetően a koronavírus felütötte a fejét az F1-es futam helyszínén. Eközben több lázas csapattagot is kivizsgáltak.

Éppen hogy berendezkedtek a Formula-1-es csapatok Melbourne-ben, ahova a víruskáosz nyomán hosszas bizonytalanságok után és fokozott elővigyázatossággal érkeztek, szerda reggel máris megérkezett az a hír, amit senki sem szeretett volna hallani: a közvetlenül a versenypálya közelében elhelyezkedő Albert Park Hotelben nemrég egy koronavírussal fertőzött személy járt.

albert parkA betegséget egy 70 éves férfi szervezetében mutatták ki, aki pénteken Szingapúrból érkezett vissza Ausztráliába, ám az ajánlással ellentétben nem vonult önkéntes karanténba otthonában, ehelyett szombaton részt vett a hotelben tartott eseményen. Egyelőre nem ismert, hogy továbbadta-e a fertőzést, mindenesetre a hotelben dolgozó személyzetet is arra kérték, helyezzék magukat megfigyelés alá.

Victoria állam kormányzója, Daniel Andrews a történtek kapcsán azt mondta, rendkívüli intézkedéseket tesznek a vírus terjedésének megállítására, de a hétvégi Ausztrál Nagydíj törlését továbbra sem tartja indokoltnak.

Eközben a Melbourne-be megérkezett F1-es személyzet néhány tagja is átesett már koronavírus-teszten. A Motorsport értesülései szerint legalább három személy érintett, akik közül egy a McLaren, kettő pedig a Haas dolgozója. A csapattagok lázra panaszkodtak, ezért elvégezték rajtuk a szükséges vizsgálatokat, és amíg meg nem érkezik az eredmény arról, hogy koronavírussal fertőzöttek-e, a hotelükben megfigyelés alá kerültek.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?