DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Jó eredményt akarok elérni végre

Miközben a Formula-1-es szezon kezdetére vár mindenki, Daniel Ricciardo a hazai versenyére készül. Tavaly tíz métert sem tudott érdemben megtenni, idén változtatna pechsorozatán.

Daniel Ricciardo tavaly teljesítette első versenyét a Renault színeiben és már rögtön a rajtot követően letért a fűre, ahol darabokra robbant az első légterelője, s bár vissza tudta vinni az autót a bokszba, végül annyira súlyosnak bizonyultak a sérülések, hogy kénytelen volt feladni a versenyt.

Az ausztrál versenyzőknek egyébként nem igazán megy otthon, hiszen még nem láttak hazai pilótát a dobogón ünnepelni Melbourne-ben. Kivéve a 2014-es esetet, mikor Daniel Ricciardo a második helyen ért célba, azonban az üzemanyagátfolyás túllépése miatt később diszkvalifikálták őt a versenyről.



A Renault versenyzője reméli, idén valamivel viszonozni tudja honfitársai lankadatlan bizalmát és rajongását: „Minden alkalommal különleges érzés Ausztráliában versenyezni. Egész évben távol vagyok itthonról, szóval ilyenkor nagyszerű együtt tölteni némi időt a barátokkal és a családdal” - mondta a GP Blognak Ricciardo.

„Az ausztrál rajongók elképesztőek, én pedig extra motivációként próbálom felhasználni a támogatásukat. Nem voltak jó versenyeim eddig Ausztráliában, ennek pedig meg kell változnia! Szeretném, ha egy jó hétvégét zárnánk a Renault-val.”

Daniel Ricciardónak idén nemcsak a már-már mumusának számító hazai pályával, de új csapattársával is meg kell küzdenie, hiszen az ausztrál pilóta mellett 2020-tól már nem Nico Hülkenberg, hanem Esteban Ocon lesz a csapattársa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: