DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Renault: Új szponzor, nagyobb esély a maradásra?

Cyril Abiteboul arra még nem tudott biztos választ adni, hogy aláírják-e a 2021-től életbe lépő új Concorde-egyezményt, azt viszont leszögezte, az új szponzorukkal sokkal jobban néznek ki a dolgaik, mint eddig.

A dubaji logisztikai céggel, a DP Worlddel kötött többéves megállapodás az Ausztrál Nagydíj előtt néhány nappal vált hivatalossá, ennek a szerződésnek pedig már vizuális nyoma is van, lévén a feliratot láthatjuk az autó új kinézetéről készült fotókat is nézegetve. Azt a franciák még nem döntötték el, aláírják-e a 2021-től életbe lépő következő generációs Concorde-egyezményt, amely már költségvetési sapkáról és igazságosabb pénzelosztásokról szól, az viszont egyértelműnek látszik, hogy jobb a helyzetük az új kontraktussal.

00120001_074



„Azt gondolom, ez (a megállapodás) sokat segít a helyzeten, és egy lépés a jó irányba” - fogalmaz Abiteboul a Motorsport.com jövőt firtató kérdésére. „Télen is így fogalmaztunk, és továbbra is minden így alakul. Persze bármi történhet még, és egészen addig, amíg meg nem születik a megállapodás, nem mondhatunk biztosat. És, bocsánat, de megint a politika, az új Concorde-egyezményről még javában folyik az egyeztetés, és semmi sincs még lefektetve és kőbe vésve.”

Rajtuk mondjuk nem fog ez múlni. „De a jobb pénzelosztás és a javuló szabályozás mindig üdvözlendő. Persze vannak még kisimítandó gyűrödések, de úgy néz ki, minden a jó irányba halad. Egyelőre nem tudom megerősíteni, hogy hosszú távúak a terveink, de az elmúlt napok történései sokat segítettek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: