DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Albon: Más lesz így az ausztrál futam hangulata

Alex Albon szerint a koronavírustól való fenyegetettség rányomja a bélyegét a szezonnyitó ausztrál hétvégére, így pedig egy teljesen más hangulatú versenyt kapunk majd.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjjal kapcsolatban a terv az, hogy megtartják, még ha hoztak is ennek elősegítésére különböző óvintézkedéseket - ilyen például az, hogy a rajongóknak a versenyzőkkel történő szelfizést is megtiltották, valamint hogy a sajtótájékoztatókon az újságírók sem mehetnek hozzájuk két méternél közelebb. Alex Albon szerint emiatt egy merőben eltérő szezonnyitót kaptunk.

„Már most teljesen más a hangulat ahhoz képest, ami eddig volt” - adott betekintést a kulisszák mögé Albon a Motorsport.com kérdésére. „Persze, úgy fogalmazok, hogy eddig, aztán összesen van egy szezonnyi tapasztalatom. De ahhoz képest mindenképp más.”

00120001_051



Vírus ide, fertőzésveszély oda, azért vannak Albonnál tájékozottabb emberek. „Őszintén megvallva nem igazán vagyok vele tisztába, milyen óvintézkedések léptek életbe. De remélem, sikerül majd megtalálni az arany középutat aközött, hogy minden biztonságos legyen, valamint hogy azért mégis a lehető legtöbbet adni tudjuk a szurkolóknak. Hátha valahogy kapcsolatba tudunk lépni velük.”

A hírek szerint legalább három olyan istálló van, ahol csapattagokat koronavírus-gyanúval vizsgálnak, a Renault például autója végleges festésének bemutatása után nem is tartatott sajtótájékoztatót a versenyzőivel. Cyril Abiteboul úgy fogalmazott, természetesen ennek is a koronavírus az oka. „Nyilván amikor ezt az egészet elterveztük, még másra számítottunk. Szerettem volna, ha ezt mindenki tudja. De mivel így állunk, a versenyzőinknek meg lett engedve az, hogy ne vegyenek részt. Reméljük, mindenki megérti ezt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: