DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Norris: Hamilton csak akkor igazán jó, amikor elöl mehet

Amennyiben a Red Bull-Honda is teljesen felnő a feladathoz, Max Verstappen és Lewis Hamilton párharcát várják a szakemberek a bajnoki címért. Lando Norris elmondta, miben jobb a fiatal holland.

Lewis Hamilton évek óta a csúcson van, 2014 és 2019 között csak egyetlen olyan szezon akadt, amikor nem sikerült megvédenie világbajnoki címét, akkor is csak egy hajszálon múlott, hogy Nico Rosberg elorozta tőle a végső elsőséget. 2020-ban ismét az egyik fő esélyesnek tűnik a rutinos brit.

Lando Norris úgy véli, Hamilton ezúttal méltó ellenfelet kap a tavalyi évben is már egészen kiegyensúlyozottan és borzalmasan gyorsan versenyző Max Verstappen személyében. Norris jól ismeri a hollandot, a juniorkategóriákban alaposan kiismerte versenyzését és úgy gondolja, több tekintetben is felülmúlja a hatszoros világbajnokot.

Norris szerint Verstappen a jobb az előzgetésben


„Lewis az elmúlt években többször is egészen kiemelkedő futamokat teljesített. Rendkívül erős az időmérő edzéseken, hibátlanul képes összerakni a köreit és képest a rajttól a célig hiba nélkül vezetni” – osztotta meg gondolatait Norris a PA hírügynökségnek adott interjújában.

„Ugyanakkor sosem látunk tőle igazi, nagy felzárkózásokat, talán azért, mert állandóan az élen megy, ott teljesít igazán jól. Max Verstappen viszont rendre megmutatja nekünk, hogyan is kell ezt csinálni. Mindkét pilóta rendkívül erős, de különböző területeken. Jó lenne, ha idén közvetlenül egymás ellen láthatnánk csatázni őket. Ők azok, akik jócskán kiemelkedhetnek idén. Reméljük, izgalmas csatát hoz a szezon, mielőtt 2021-re alaposan megváltoznak a szabályok” – tette hozzá a második évadát kezdő brit pilóta.

Azért, ha jobban visszatekintünk, láthattunk már Hamiltontól is komoly felzárkózásokat az utóbbi években is, elég például a 2018-as Német, vagy Brit Nagydíjra gondolni. Bár a szezon a hétvégén elkezdődik Ausztráliában, a közvéleményt többnyire a koronavírus, illetve a Ferrari elleni csalási vádak kötik le.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: