DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönennek nem számít, hogy szezon eleje vagy vége van

A veterán optimista, hogy jó eredményt érnek el Melbourne-ban, a másodéves felkészültebbnek érzi magát, mint 12 hónapja – derül ki az Alfa Romeo többi csapatét megelőző előzetes anyagából.

Az Ausztrál Nagydíj előtt az Alfa Romeo volt a leggyorsabb – már ami a csapatok megszokott, versenyek előtti előzetes anyagát illeti. Postaládánkban az Alfa Romeo Racing Orlen sajtóközleménye landolt a legkorábban, benne a két pilóta nyilatkozatával.

„Nem igazán számít, hogy a szezon eleje vagy vége van, minden verseny ugyanannyi pontot ér, és lehetőség arra, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk” – fogalmazott a csapat vezérpilótája, Kimi Raikkönen az előzetes alapján. „Mindig nehéz megjósolni teljesítményünket a szezon első versenye előtt. Habár a legjobbunkat nyújtottuk a téli tesztelés hat napja során, először csak Ausztrália után fogjuk tudni, hogy hol állunk valójában. Az egész csapat keményen dolgozott, hogy javítson az autón a tavalyihoz képest. Mindannyian elvégeztük a házi feladatunkat, és magabiztos vagyok, hogy sikerül jó eredményeket elérnünk Melbourne-ben.”

 



Raikkönen zárómondata mindenképpen optimistább annál, mint amit a finn sajtóban olvasni lehet: a veterán pilóta hazájában aggódnak, hogy az Alfa Romeo visszaesett tavalyhoz képest. Az is elképzelhető, hogy a sokat javuló Williams utolérte a hinwili istállót.

„Nagyon várom a szezon kezdetét” – mondta el a második teljes szezonját kezdő Antonio Giovinazzi. „A téli tesztelés során minden nap, amikor vezetünk, felépíti az izgalmat, de a valódi érzés akkor járja át az ereinket, ha Melbourne-ben először beülünk a pilótafülkébe. Idén már nem vagyok újonc, így felkészültebbnek érzem magam a hétvégére, mint 12 hónappal ezelőtt. Már csak az van hátra, hogy kimenjünk a pályára, és megnézzük, hol állunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: