DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williams az Alfa Romeo szintjén van?

Nicholas Latifi elmondása alapján közel lehet egymáshoz a két csapat teljesítménye. Nem a Williams javulhatott ennyit, hanem az Alfa Romeo fejlesztései mehettek mellé.

A barcelonai teszteken kiderült, hogy a Williams 2020-as autója sokat javult elődjéhez képest, de nyitott kérdés, mire lesz ez elég a szezon folyamán a rendkívül versenyképes középmezőny ellen. George Russell legjobb köre a legpuhább C5 abroncson az összesítés tizedik helyére volt elegendő, ami elismerésre méltó eredmény. Ha az egykörös teljesítménynél átfogóbb képet nézünk, a Williams az Alfa Romeo tempóját produkálta a másik pilóta, Nicholas Latifi szerint.

„Sikerült annyit előrelépnünk, mint a többieknek? Többet is náluk? Az biztos, hogy mi fejlődtünk. Türelmetlenül és izgatottan várom, hogy kiderüljön, hol is tartunk” – mondta az Auto Hebdónak az újonc Latifi. „A teszt utolsó napján George az Alfa Romeo idejeit futotta, de ez nem jelent sokat. Azt viszont remélem, hogy mi is csatázni fogunk.”



Az Alfa Romeo még tesztnapot is behúzott, a tartalékpilóta Robert Kubica a második hét első napján diktálta a tempót. Szakértők szerint azonban ez csak a felszín: az Alfa Romeo visszaesett 2019-hez képest, emiatt, és nem a Williams javulásánál fogva lesz a két csapat egy szinten.

A C More kommentátora, Niki Juusela baljós képet fest Raikkönen istállójáról: „A teszten beszéltem pár sokat látott újságíróval, akik már 500-nál is több nagydíjon jártak. Az ő megítélésük az volt, hogy az Alfa pocsék” – fogalmazott a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: