DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappent nem érdekli, ő lesz-e a legfiatalabb világbajnok

Az idei lesz az utolsó esélye a hollandnak, hogy átvegye a vonatkozó F1-es rekordot Sebastian Vetteltől, a Red Bull pilótája azonban saját bevallása szerint nem törődik ilyesmikkel, csak nyerni akar.

Max Verstappen 2015-ben, mindössze 17 évesen debütált a Formula-1-ben, amellyel a valaha volt legfiatalabb versenyző lett a száguldó cirkusz történetében. Azóta a legfiatalabb futamgyőztes csúcsát is a holland tartja 2016-os barcelonai sikerével, a pole-pozíciós rekordról ugyanakkor már lecsúszott, mire tavaly a Hungaroringen végre időmérőt tudott nyerni.

verstappen-redbull-teszt-3



A legfiatalabb világbajnok címére viszont még pályázhat a Red Bull pilótája, de már csak idén: Sebastian Vettel 23 évesen és 134 naposan ért fel a csúcsra 2010-ben, míg Verstappen idén szeptember végén tölti majd be a 23. életévét. A pilóta célja idén egyértelműen az összetett elsőség, amikor viszont erről az esetleges csúcsról kérdezték, a holland nem igazán jött lázba:

„Nem igazán foglalkozom ezzel. Sokkal inkább arról szól minden számomra, hogy nyerjünk idén” – nyilatkozta a Reutersnek Verstappen. „Szeretnénk harcban lenni a világbajnoki címért. Ha ez azt jelenti, hogy én leszek a legfiatalabb, az nagyszerű. De húsz év múlva nem erre a rekordra fogok visszatekinteni, hogy én voltam-e a legfiatalabb vagy sem. Tegyük fel, hogy nem sikerült. Pech. Remélhetőleg lesz még 15-20 évem, hogy nyerjek még további címeket. Sokan mondják, hogy én vagyok a legfiatalabb F1-es versenyző valaha, de engem meg nem érdekelnek ezek a rekordok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: