DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Albers: Vettelt irritálja Leclerc gyorsasága

A korábban a Formula-1-ben versenyző Christijan Albers szerint Sebastian Vettel azért lobbizott régen Raikkönen megtartása mellett, mert úgy érezte magát biztonságban. Azonban Leclerc sem tökéletes.

 

Charles Leclerc tavaly érkezett a Ferrarihoz az elhunyt Sergio Marchionne akaratának megfelelően, aki azt a Kimi Raikkönent váltotta, aki mellett Vettel négy szezont töltött el és minden egyes alkalommal felül is múlta a finnt.

Talán pontosan ezért lobbizott a finn megtartása mellett a négyszeres világbajnok annak idején, legalábbis a korábban az F1-ben versenyző Christijan Albersnek ez a véleménye. Tény, ami tény, hogy a monacói érkezése belviszályt hozott a Ferrarihoz, ráadásul csak olaj volt a tűzre, hogy túl is teljesítette Vettelt.



„Vettelnek a mai napig megvan a tempója, azonban számára irritáló, ha valaki hozzá hasonlóan gyors. Ezért szerette volna maga mellett tartani Kimit, ez amolyan biztonsági húzás lett volna részéről” – mondta a holland az MBS Newsnak.

Albers ezután arról beszélt, hogy bár Leclerc valóban nagyon gyors, néha kicsit túlzásba viszi a győzelem hajszolását: „Azt gondolom, Leclerc mindig túl sokat akar. Örök rejtély marad számomra, miként tud még olyankor is ennyire jó köröket futni, mikor egyértelműen „túlvezeti” az autót. Kettejük kapcsolata egyértelműen rossz. Ez a Vettel-Leclerc rivalizálás rengeteg problémát okozott a csapatnak és még annál is több pontot buktak miatta.”

Tavaly a Ferrari nagyjából légüres térben találta magát a szezon végén a konstruktőri második helyen, de pilótáik ehhez képest csak a negyedik és ötödik helyet tudták megszerezni, ami Albers szavait igazolja.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: