DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Horner: Ne becsüljük le a Ferrarit!

A Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint félrevezetők lehetnek a barcelonai téli teszteken látottak, így az olasz gárdával is az esélyesek között számol – igaz, favoritnak ő is a Mercedest tartja.

Szűk egy hete ért véget a kétszer háromnapos barcelonai felkészülési időszak a Formula-1-es istállók számára, amely után mindenki az erőviszonyokat találgatja. Abban nagyjából mindenki egyetért, hogy idén is a Mercedes lehet a fő favorit, a legkomolyabb kihívójukká pedig a Red Bull léphet elő. A Ferrari formájával kapcsolatban viszont már megoszlanak a vélemények: egyesek szerint csak „altattak” a teszteken, a Racing Pointnál ellenben úgy érzik, még akár ők is megszorongathatják a maranellóiakat.

horner-rb-teszt-1



Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatvezetője inkább az előbbiek álláspontjával ért egyet, legalábbis szerinte hiba lenne leírni az olaszokat – minderről a MotorsportWeek.com szaklap hasábjain beszélt:

„Mindig veszélyes az előszezoni teszteknél, ha túl sok következtetést akarunk levonni belőlük. A Ferrari például eléggé visszafogottnak tűnt a legutóbbi teszten, de kezdenek magukra találni, és szerintem ostobaság lenne őket lebecsülni Melbourne-be érkezve. A Mercedes a regnáló hatszoros világbajnok, és most is igencsak favoritnak tűnnek. Végig erősnek tűnt az itteni formájuk, és nyilván jobb, ha a teszteken vannak gondok, nem pedig a versenyeken, szóval szerintem a téli tesztek olykor megtévesztők lehetnek, de úgy vélem, ugyanazok a csapatok fognak a mezőny élén csatázni idén is.”

Horner „társa”, a Red Bull-tanácsadó Helmut Marko szerint sem szabad kiindulni a teszteredményekből, viszont a saját helyzetüket jobbnak látja, mint azt az előző szezonok elején megszokhattuk: „A tesztek félrevezetők, a csapatok pedig rejtegetik, mit is csinálnak valójában. De az biztos, hogy felkészültebbek vagyunk, mint az utóbbi években.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: