DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Red Bull: Idén elkaphatjuk a Mercedest

Ugyan a teszten a többiekhez hasonlóan a Red Bull sem mutatta meg valós erejét, a csapat főtanácsadója, Dr. Helmut Marko úgy látja, megvan bennük a potenciál, hogy elkapják a Mercedest.

A téli tesztek leggyorsabb idejét Valtteri Bottas futotta meg, még az első héten, de a köridők senki szerint nem nyomnak sokat a latba a barcelonai bejáratáson, így a Red Bullnál sem foglalkoztak azzal, hogy nem ők állnak az időlista élén. Az istálló főtanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint idén végre beteljesíthetik egyik legnagyobb vágyukat, és már a szezon elejétől versenyképesek lesznek, ami az elmúlt években nem volt rájuk jellemző.



„Az autó pontosan úgy viselkedik, ahogy azt reméltük. Egy lépéssel máris közelebb vagyunk a célunkhoz, hogy Max Verstappent minden idők legfiatalabb F1-es világbajnokává tegyük” – idézi Markót a One Stop Strategy oldala.

„A teszt a megtévesztésről szól és mindenki próbálja rejtegetni, hogy mit is akar csinálni valójában, de egyértelműen jobban felkészültünk idén, mint korábban. A megbízhatóságunk megvan, idén 5000 kilométert futottunk a próbapadon a tavalyi 500-zal szemben.”

„A Honda télen ezúttal is hatalmasat fejlődött, így abban reménykedünk, hogy egy szinten leszünk a Mercedesszel és a Ferrarival, ami együtt jár azzal, hogy a kvalifikációkon jelentősen előre tudunk majd lépni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: